Σάλος με προαγωγή αστυνομικού επειδή ήξερε… κλαρίνο, αρμόνιο και ενορχήστρωση πνευστών!

Σκάνδαλο στην Αστυνομία Κύπρου με απίστευτη καταγγελία!

Must Read

Ως… πτυχία επιπέδου Ανώτατης Σχολής αναγνωρίστηκαν στην Αστυνομία Κύπρου οι πιστοποιημένες γνώσεις ενός αστυφύλακα που προήχθη σε λοχία, στο κλαρίνο, στο αρμόνιο και στην ενορχήστρωση πνευστών! Αυτό κατήγγειλαν τουλάχιστον τρεις συνάδελφοί του που θεωρούν ότι αδικήθηκαν στις αξιολογήσεις για τις προαγωγές.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, την καταγγελία υπέβαλε ο δικηγόρος των τριών στην κυπριακή Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, ενώ οι καταγγέλλοντες είχαν προσφύγει και στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης του αρχηγού Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης (στις 14/2/2022) για τις προαγωγές στη θέση λοχιών.

Κατά την επιθεώρηση των φακέλων της υπόθεσης προέκυψε το θέμα με την πιστοποίηση που έγινε… πτυχίο, καθώς, όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα, βάσει των ισχυρισμών, οι πιστοποιημένες γνώσεις προσμετρήθηκαν στην αξιολόγηση ως ξεχωριστοί τίτλοι σπουδών επιπέδου Ανώτατης Σχολής!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έξτρα μοριοδότηση του αστυφύλακα (με δύο μονάδες για κάθε έγγραφο που πιστοποιούσε τις γνώσεις του σε κλαρίνο, αρμόνιο και ενορχήστρωση πνευστών) που οδήγησε στην προαγωγή του.

Μια άλλη σκανδαλώδης πτυχή της υπόθεσης που προέκυψε, είναι το ενδεχόμενο πλαστογραφίας των εγγράφων.

Γιατί, όπως εξηγεί ο «Φιλελεύθερος», ο κυπριακός Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) φέρεται να αναγνώρισε ως πτυχία τις πιστοποιήσεις των μουσικών γνώσεων, ωστόσο, κατά τους ισχυρισμούς της καταγγελίας, ο Φορέας σημειώνει ότι δεν θεωρεί ως πτυχία τους συγκεκριμένους τίτλους!

Γράφει χαρακτηριστικά ο Φάνης Μακρίδης στο ρεπορτάζ του:

«Στην καταγγελία υποστηρίζεται ότι ενώ ο ΔΙΠΑΕ με επίσημη τοποθέτηση ξεκαθαρίζει ότι δεν αναγνώριζε τις μουσικές γνώσεις στους τρεις προαναφερθέντες τομείς ως πτυχία, εντούτοις στον φάκελο του αστυνομικού υπήρχε επιστολή του Υπουργείο Παιδείας, που το παρουσίαζε να αναγνωρίζει τους σχετικούς τίτλους ως πτυχία. Όμως, όπως σημειώνεται από τους καταγγέλλοντες, ‘η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας με την επισύναψη του ΔΙΠΑΕ, ενδέχεται να φέρει πλαστογραφημένες εγγραφές’ και ότι ο υπό αναφορά αστυνομικός έχει επιτύχει την προαγωγή του με τη χρήση του εν λόγω εγγράφου».

Στην καταγγελία τους οι τρεις αστυνομικοί προβάλουν ακόμα το ότι υπάρχει συγγενής του συναδέλφου τους που προήχθη, ο οποίος υπηρετεί ως αξιωματικός στο γραφείο του αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου.

*πηγή φωτογραφίας: https://www.police.gov.cy

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This