Η απάντηση Νετανιάχου στην επίθεση της Χεζμπολάχ: «Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε»

Ένας νεκρός στον Λίβανο

Must Read

«Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε». Τάδε έφη Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθεί κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας μετά την μαζική επίθεση της Χεζμπολάχ τα ξημερώματα της Κυριακής στο βόρειο Ισραήλ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε να τηρούμε έναν απλό κανόνα: Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ισραηλινός πρωθυπουργός.




Νωρίτερα σήμερα το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε «την πρώτη φάση» αντιποίνων του για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού της βραχίονα, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Κάιρο: Κανονικά οι διαπραγματεύσεις

Στο μεταξύ, κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η συνάντηση στο Κάιρο όπου θα λάβουν χώρα οι συζητήσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος και οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ -ο διευθυντής της Μοσάντ, ο αρχηγός της Shin Bet και ο διοικητής των IDF Νιτζάν Αλόν αναμένεται να ταξιδέψουν στο Κάιρο αργότερα σήμερα για τη συνάντηση με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου.

Ένας νεκρός στον Λίβανο

Σύμφωνα με το λιβανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ στην πόλη Χιάμ στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε προληπτικά αεροπορικά πλήγματα στην περιοχή σήμερα το πρωί, διότι εντόπισε προετοιμασίες του σιιτικού κινήματος του Λιβάνου Χεζμπολάχ, συμμάχου της παλαιστινιακής Χαμάς, για επίθεση “ευρείας κλίμακας” εναντίον του Ισραήλ.

Από την πλευρά του το λιβανικό κίνημα ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε “επίθεση με μεγάλο αριθμό drones” και “320 ρουκέτες Κατιούσα” εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τον θάνατο του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα Φουάντ Σουκρ.

Δείτε επίσης: Κλιμακώνεται η ένταση στη Μ. Ανατολή: Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ – Προηγήθηκαν χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This