Δύο σεζόν μακριά από το Λιμάνι (του) ήταν αρκετές. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήρθε αυτή τη φορά για να μείνει. Ο 28χρονος ελληνοαμερικανός σουτέρ ξανάγινε μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού κι ενώ οι σχέσεις του με την ομάδα πέρασαν από πολλά κύματα, εντούτοις ο δεσμός ξαναζωντάνεψε.
- Από τον Θοδωρή Λινάρδο
Κάτι το ελληνικό διαβατήριο (κατά μεγάλο ποσοστό), κάτι η επιθυμία του ίδιου να επιστρέψει στην πατρίδα της μητέρας του, έγινε τελικά το ντιλ. Και τι ντιλ! Σχεδόν τα διπλάσια χρήματα από τον Κάνααν θα λαμβάνει ετησίως. Δηλαδή μαζί με τα μπόνους κοντά στα 1.700.000 ευρώ, επί τρία χρόνια – όχι κι άσχημα…
Η πορεία του πάντως στο ΝΒΑ (για να εξασφαλίσει κυρίως τη σύνταξη για αργότερα) με το Ντάλας και έπειτα στη Φενερμπαχτσέ δεν πήγε όπως ακριβώς σχεδίαζε. Ο Ντόρσεϊ είχε πάρει απόφαση ότι θα γυρίσει σπίτι του. Οχι στις ΗΠΑ, αλλά στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, Πειραιά μεριά. Διότι μπορεί οι φήμες για Αθήνα (βλ. Παναθηναϊκός) να συνεχίζονταν για καιρό, όμως οι εξελίξεις οδήγησαν τον ομογενή άσο στο Φάληρο.
Το γεγονός, μάλιστα, πως δεν έχει υποχρεώσεις με την Εθνική, καθότι διεθνής, του επιτρέπει να γεμίσει μπαταρίες. Είναι η στιγμή του, η ευκαιρία του για ένα δυναμικό comeback. Να δείξει ότι παικτικά είναι εδώ και καιρό έτοιμος να πάρει προσπάθειες όταν η μπάλα καίει. Εχει, με λίγα λόγια, τη δυνατότητα για μια νέα καριέρα στον Ολυμπιακό, αφήνοντας πίσω το πριν.
Με συγκεκριμένους ρόλους, κατευθύνσεις και συμπαίκτες που είναι καιρό μαζί -πολλοί εξ αυτών είναι γνώριμοί του-, ο Ντόρσεϊ έρχεται να προσφέρει αυτό που ξέρει καλά. Σκορ, εκρηκτικότητα, να αλλάζει τη ροή ενός αγώνα και να φέρει περισσότερη συνέπεια και ισορροπία στο σκοράρισμα από ό,τι ο Κάνααν, τον οποίο αντικατέστησε και ο οποίος τον… είχε αντικαταστήσει. Ξέρει ότι θα ακούει τα… σχολιανά του από τον προπονητή του σε κάθε στραβή, αλλά δηλώνει έμπειρος και σοφότερος να αντιμετωπίσει καταστάσεις και δυσκολίες προς όφελος των Πειραιωτών.
Πλάι στον Μπαρτζώκα ο Ντόρσεϊ έπαιξε το καλύτερό του μπάσκετ. Ξανάνιωσε. Δεν έπαιξε έτσι ούτε στη Μακάμπι, ούτε στη Φενέρ με Ιτούδη και Σάρας. Με τον κόουτς Μπαρτζώκα έχει ξανά μπροστά του την πρόκληση να ξαναδείξει -με τα ερυθρόλευκα- ποιος είναι. Ερχεται σε γνώριμο περιβάλλον, όλα τού είναι οικεία, ο κόσμος τον αγαπά και το ΣΕΦ είναι πάλι η νέα του έδρα. Οπως είναι και το νέο σπιτικό για τη γυναίκα του Τζούλι και τον γιο τους!
Το κεφάλαιο Εθνική, όπως άνοιξε σχετικά πρόσφατα για τον ίδιο, έτσι και παραμένει ανοιχτό, παρότι ξέρει πως δεν είναι απλή διαδικασία να παίξει ξανά με τα γαλανόλευκα. Ο λόγος, απλός. Ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Γουόκαπ καλύπτει τη θέση του νατουραλιζέ στην Εθνική. Φυσικά και χρειάζεται το σουτ του Ντόρσεϊ, αλλά η οργανωτικότητα και η δημιουργία του Γουόκαπ είναι στοιχεία πανάκριβα.
Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1996 στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας
Εχει μια μικρότερη αδερφή
Η πρώτη επαφή του με την Ελλάδα ήταν γαστρονομική. Ο Ελληνας παππούς είχε μάθει τη γυναίκα του να μαγειρεύει ελληνικά φαγητά
Στην Ελλάδα δεν είχε έρθει μέχρι τα 18 χρόνια του
Πήγε σε κολέγιο στο Ορεγκον, αλλά αντί να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα της σχολής του
Πριν από το μπάσκετ δοκίμασε να παίξει μπέιζμπολ και αμερικανικό ποδόσφαιρο
Διακρίθηκε ως σκόρερ κατά το δεύτερο έτος του στο σχολικό πρωτάθλημα λυκείων των ΗΠΑ.