Tο ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση λίαν συντόμως!

Ο επόμενος αρχηγός του κόμματος θα ηγείται της δεύτερης κοινοβουλευτικής δύναμης στη Βουλή, λόγω της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Θέμα λίγων ημερών είναι η κορύφωση της σύγκρουσης μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Οι τρεις βασικοί διεκδικητές (Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Δούκας) ετοιμάζονται πυρετωδώς να μπουν στον στίβο της πολιτικής σύγκρουσης με την έλευση του Σεπτεμβρίου, καθώς το διακύβευμα ξεπερνάει κατά πολύ τον θρόνο της Τρικούπη, καθώς ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι με μαθηματική ακρίβεια ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βασικός αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με βάσει τα σημερινά δεδομένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει πρώτος στις προτιμήσεις των μελών του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας πως διαθέτει τον καλύτερο μηχανισμό εντός της «πράσινης» παράταξης. Παρά το γεγονός πως έχει ξεμείνει από κεντρικά στελέχη, έχει πληθώρα μεσαίων και μικρών στελεχών που είναι με το μαχαίρι στα δόντια για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Χάρης Δούκας στις περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να κατακτά τη δεύτερη θέση και σε άλλες βρίσκεται κάτω από τον Παύλο Γερουλάνο. Η εξέλιξη αυτή έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Χάρη Δούκα και το επιτελείο του, καθώς κατανοούν πως ο εύκολος περίπατος που ανέμεναν δεν θα γίνει πράξη. Αντίθετα, ο δήμαρχος της Αθήνας θα αναγκαστεί να πέσει στα βαθιά και να δώσει μάχη μέχρις εσχάτων, όχι απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους αλλά σε… συντρόφους.

Στον Δούκα πιστώνεται το γεγονός πως έχει «κότσια» και δεν φοβάται, όμως πολλοί τού χρεώνουν υπέρμετρη φιλοδοξία και αμετροέπεια. Ωστόσο, ο ίδιος έχει σχέδιο και δεν το κρύβει, όπως φυσικά δεν κρύβει πως θέλει να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με στόχο να ενώσει τα κομμάτια της Κεντροαριστεράς και να διεκδικήσει την εξουσία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ίδιο σχέδιο ωστόσο έχει και ο έτερος διεκδικητής Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει μεγάλη υποστήριξη τόσο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ όσο όμως και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείται από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς ένα πρόσωπο αξιοσέβαστο, που κέρδισε τη θέση του εντός του ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική ζωή του τόπου με το σπαθί του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανά καιρούς έχουν επισημάνει πως θα ήθελαν να έχουν αρχηγό τον Παύλο Γερουλάνο.

Μετράει η ψήφος, όχι η συμπάθεια

Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν πως στις εκλογές αυτό που εν τέλει μετράει είναι η ψήφος και όχι η συμπάθεια. Γι’ αυτόν τον λόγο όλοι θα επιχειρήσουν όχι μόνο να ενισχύσουν το κυβερνητικό προφίλ τους, αλλά και να φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στις κάλπες.

Με βάσει τους σημερινούς υπολογισμούς θεωρείται πως ένας μικρός αριθμός συμμετεχόντων θα οδηγήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη σε επικράτηση. Αντίθετα, αν η κάλπη ανοίξει και στις ουρές για την ψήφο προστεθούν άνθρωποι της ευρύτερης Κεντροαριστεράς αλλά και απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν αποκλείεται να δούμε μεγάλες εκπλήξεις.

Με άλλα λόγια, η συμμετοχή θα κρίνει και το αποτέλεσμα, τουλάχιστον στον πρώτο γύρο, και αυτό το λέμε διότι στον δεύτερο γύρο θα μιλήσουν οι συμμαχίες μεταξύ των υποψηφίων, τα κομματικά αλισβερίσια και φυσικά οι υποσχέσεις για τις καρέκλες. Οπως επισημάναμε άλλωστε, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα γίνει και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

*πηγή: εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This