Άγιο Όρος: Έκκληση ηγούμενου στους καταληψίες να εγκαταλείψουν λόγω σεισμών – Παρέμβαση ΚΕΔΑΚ

«Είναι κρίμα να πεθάνουν για μια πλάνη»

Must Read

Έκκληση στους σχισματικούς καταληψίες -της μονής Εσφιγμένου- στο Άγιο Όρος απηύθυνε ο ηγούμενος της κανονικής αδελφότητας Βαρθολομαίος. Καλώντας τους να αποχωρήσουν από το κονάκι στις Καρυές, καθώς σε περίπτωση μεγάλου σεισμού το κτίριο μπορεί να καταρρεύσει.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται σημαντική σεισμική έξαρση, με επίκεντρο κοντά στη διοικητική πρωτεύουσα του Άθωνα. Μπορεί οι σεισμικές δονήσεις να μην είναι ισχυρές, ωστόσο οι σεισμολόγοι δεν μπορούν να αποκλείσουν τίποτα.

Ο ηγούμενος -της επίσημης και κανονικής αδελφότητας- της Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος, ανάρτησε φωτογραφίες από το κονάκι της μονής στις Καρυές που έχει καταληφθεί εδώ και χρόνια από τους σχισματικούς. Όπως φαίνεται το κτίριο είναι σε πολύ κακή κατάσταση από άποψη συντήρησης, ενώ αμφίβολης στατικότητας είναι και οι επισκευές και προσθήκες που έχουν κάνει οι σχισματικοί καταληψίες.

«Ο Μεθόδιος έζησε την ζωή του. Οι πολιτικοί που υποστηρίζουν την συνέχιση της κατάληψης δεν μένουν μέσα, για να τους πολυνοιάζει. Αρκεί η “δουλειά” τους να γίνεται. Είναι πολύ κρίμα όμως για τους νέους που παρέσυρε και μάζεψε ο Μεθόδιος (που οι φιλοκαταληψίες αποκαλούν “γεροντάκια”) μετά το 2002 και δεν είναι καταγεγραμμένοι πουθενά επισήμως (άγνωστο ποιοι είναι) να χάσουν την ζωή τους μέσα σε ετοιμόρροπα κτήρια για μια απάτη, για μια δαιμονική πλάνη» έγραψε ο ηγούμενος Βαρθολομαίος, ζητώντας από τους καταληψίες να αποχωρήσουν.

Όπως αναφέρει στην αναρτήσή του ο Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος, «το ΚΕΔΑΚ (Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς) επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για την επικινδυνότητα του κτηρίου. Πρότεινε να γίνουν κάποιες εργασίες, αλλά ζητάει να αναλάβω πλήρως την ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα του συνεργείου, πράγμα που αδυνατώ να κάνω καθώς δεν συνδράμει η Ελληνική Αστυνομία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This