Η διαπλοκή στηρίζει τον «γαμπρό» και όπισθεν αυτής η κυβέρνηση!

Ο σχεδιασμός για ένα πολιτικό σύστημα Β΄ Εθνικής είναι σε πλήρη εξέλιξη

Must Read

«Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν καεί» λέει θυμόσοφα ο λαός μας. Αλλά τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την οξύτατη εσωκομματική κρίση που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρείται το οξύμωρο: δυνάμεις της διαπλοκής αλλά και μέλη της κυβέρνησης να ασχολούνται διαρκώς και να έχουν αγωνία για την πίτα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που… καίγεται. Το ενδιαφέρον του συστήματος και η αγωνία του για την πολιτική τύχη τού μέχρι στιγμής βολικού προς αυτό Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να κορυφώνεται λίγες ημέρες πριν από τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ. Γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν κέντρα που τον θεωρούν απαραίτητο κρίκο για τις επερχόμενες εξελίξεις, ειδικώς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, και παρεμβαίνουν στην κρίση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να στηρίξουν τη βαλλόμενη ηγεσία της. Εάν δεν επρόκειτο για τα εθνικά θέματα και κυρίως για τον μεγάλο συμβιβασμό που ετοιμάζεται στο Αιγαίο και στην Κύπρο, κι εμείς δεν θα είχαμε κανένα ενδιαφέρον να παρατηρούμε τι ακριβώς συμβαίνει σε μια πίτα που καίγεται. Αν δεν έχει ήδη γίνει… κάρβουνο. Αλλά η πρωτοφανής απάθεια και η σιωπή της αντιπολίτευσης για όλα όσα συμβαίνουν στην Κάσο σε επίπεδο κορυφής είναι η πειστικότερη απόδειξη για εμάς πως μια μεγάλη συμμαχία κυβέρνησης – αντιπολίτευσης – μέσων ενημέρωσης (στα οποία έχει δοθεί εντολή σιγής ασυρμάτου για τα γεγονότα στην περιοχή αυτή), σε συνεννόηση με τον ξένο παράγοντα, θα κάνει τα πάντα για να κλείσει ο επαχθής εθνικός συμβιβασμός μέχρι την ορκωμοσία νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κύριος Κασσελάκης εξελέγη πριν από έναν χρόνο ως το νέο πρόσωπο για να αποτελέσει τη λύση στην αξιωματική αντιπολίτευση και να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από την κρίση. Εναν χρόνο μετά είναι το κεντρικό πρόσωπο της κρίσης, έχοντας απέναντί του όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητά του, αφανώς η εμφανώς. Παρά ταύτα, ένας πολιτικώς ετερόκλητος σε πρώτη ανάγνωση συνδυασμός δυνάμεων του βάζει πλάτη στη δύσκολη ώρα του και του παρέχει χείρα βοηθείας για να μην πέσει από την αρχηγική του καρέκλα. Τα δύο τρίτα των δυνάμεων της διαπλοκής, αν κρίνουμε από χθεσινά πρωτοσέλιδα, από την πολιτική συγκεκριμένου συστημικού site και συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών, στηρίζουν δυναμικά τον… γαμπρό. Και όπισθεν όλων αυτών κρύβεται η κυβέρνηση, που προσφυώς για δικούς της λόγους, για να κρύψει τα προβλήματά της, θέλει τον ακίνδυνο Κασσελάκη ως αντίπαλό της. Ο σχεδιασμός για ένα πολιτικό σύστημα Β΄ Εθνικής είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες υπουργός της κυβέρνησης, παρεμβαίνοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, εξέφρασε με… απογοήτευση την εκτίμηση ότι, αν εκλεγεί ο Παύλος Πολάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα…μικρύνει. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να χαίρεται. Ολοι όσοι στο παρελθόν προσπαθούσαν να ταυτίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη και τον πολακισμό σήμερα εκφράζουν την… απογοήτευσή τους για τη διάσπαση της συμμαχίας των δύο ανδρών, ευρισκόμενοι σε πλήρη αμηχανία. Πρόκειται για κωμωδία η οποία αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν μάχεται τον πολακισμό αλλά εύχεται την ύπαρξή του γιατί τον έχει ανάγκη. Είναι προϋπόθεση για την επιβίωσή της.

Στο ίδιο πλαίσιο δεν έχει διαφύγει εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα της προσοχής μας η στάση συγκεκριμένου μέσου ενημέρωσης, το οποίο έχει απευθείας αναφορές στο μετεκλογικό επικοινωνιακό επιτελείο του νέου Μαξίμου. Σταθερά στηρίζει υπό τας γραμμάς τον Στέφανο Κασσελάκη με τη φράση «δεν φταίει, έτσι τα βρήκε…». Στον ίδιο καμβά έμπειροι συστημικοί αρθρογράφοι στα σημειώματά τους σε ιστότοπους καλούν τον προκάτοχο του κυρίου Κασσελάκη να παρέμβει ώστε να παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές Επικρατείας και να βρει θέση στο Κοινοβούλιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέχρι την προηγούμενη βδομάδα όλα αυτά γίνονταν διακριτικά για να μην εκτίθεται ο εμπνευστής της αφανούς στήριξης στον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Από εχθές όμως τα πράγματα άρχισαν να γίνονται περισσότερο καθαρά. Συγκεκριμένες δυνάμεις της διαπλοκής παρεμβαίνουν με πρωτοσέλιδά τους για να κρατήσουν ζωντανό από την πρόταση μομφής που πρόκειται να καταθέσει στην κεντρική επιτροπή εναντίον του ο αψύς Σφακιανός. Παρεμβαίνουν για να τον προστατεύσουν από τον… πολακισμό με τον οποίο τον ταύτιζαν τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Ειδικά μάλιστα που τώρα, άλλο ανέκδοτο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπονείται δημοσίως ότι τον… πολεμάει η διαπλοκή! Ανάλογα φαινόμενα αντίστοιχων παρεμβάσεων ας ετοιμαστούμε να δούμε και στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Σε άλλες περιόδους κανείς δεν θα έδινε δεκάρα για να ασχολείται με το τι συμβαίνει στα συγκεκριμένα κόμματα, αυτό θα ήταν εσωτερικός τους λογαριασμός. Σε μια τόσο κρίσιμη πολιτική συγκυρία όμως, που το πολιτικό σύστημα, όπως θα δείξουν και οι μετρήσεις, ρευστοποιείται, η αγορά, η γεωπολιτική και το Μαξίμου έχουν τεράστιο ενδιαφέρον να έχουν απέναντί τους τον χειμώνα μια αδύναμη και ξεπεσμένη, χωρίς κύρος, αξιωματική αντιπολίτευση. Οχι όμως για να περάσουν μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό όφελος (που θα ήταν εύλογο), αλλά για να εγκριθούν μεγάλοι εθνικοί συμβιβασμοί. Το παιχνίδι γίνεται πλέον αντιληπτό: άλλες οι προτεραιότητες των πολιτών και άλλες οι προτεραιότητες της μεγάλης παρέας της διπλωματίας, της αγοράς και της πολιτικής. Και όσο γίνεται αντιληπτό τόσο θα βυθίζεται το σύστημα. Η απόκρυψη και η αποσιώπηση των ειδήσεων δεν αναβάλλουν τη φθορά. Απλώς την καθυστερούν και, όπως είδαμε με τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών (όπου είχε εξαφανιστεί από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης κάθε διαφορετική φωνή), στο τέλος τη μεγαλώνουν. Γιατί, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό»!

(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Συνήθεις λαμακιες του κυρίου Μανώλη ,που εδώ και 50 (θύτης και ο ίδιος) χρόνια στηρίζει τις ύαινες της κληρονομικής πλιατσικοκρατιας .. που κατασπαράζουν της σάρκες του έθνους…. Τώρα στα γεράματα τον “κόπτη” ότι δεν έμεινε καις και πατρίδα να ξεκοκαλισουν και τα τέκνα τους και σαν τελευταία “αρπαχτη” τα ξεπουλανε ολα σε Τούρκους ,Γάλλους,, Αμερικανούς !!!!
    Φτου φτου σου μην “μασκαθης”…

  2. Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης, οι τρεις όψεις του ιδίου νομίσματος που εκδίδει η Πρεσβεία.
    Κουτσούμπας, πρόεδρος ΜΚΟ των Παλαιστινίων και της ΜΙΤ.
    Τους Σπαρτιάτες τους είδαμε. Η ΝΙΚΗ; στα δύσκολα νομοσχέδια στήριξε Μητσοτάκη.
    Βελόπουλος; Το ίδιο, (π.χ. Ανεξάρτητες Αρχές).

  3. Κε Κοττάκη, κάθε άρθρο σας είναι και μια μαχαιριά στο σάπιο σύστημα. Εντούτοις πρέπει και να προτείνουμε και υπάρχει η πρόταση. Είναι η ΝΙΚΗ! Μπορεί να είναι προς το παρόν “μικρή” αλλά είναι η μόνη καθαρή και με στέρεο εθνικό αφήγημα για την πατρίδα. Είναι η πολιτική δύναμη της Ρωμηοσύνης, πρέπει να τη στηρίξετε και να την προωθήσετε, χωρίς φόβο και με πάθος.

      • Πώς να το αντληφθεί, αφού δεν είναι; Μήπως ο Δάσκαλος δεν είναι αυτός που διαμαρτυρήθηκε για το απαράδεκτο βιβλίο Ιστορίας τής Ρεπούση το 2006, με αποτέλεσμα στο τέλος ν’ αποσυρθεί; Μην γράφεις ανοησίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Κόλαφος» η Μαρία Καρυστιανού για τον Πρετεντέρη: «Αυτά που συνέβησαν εδώ είναι ντροπή»

«Κεραυνούς» κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη εξαπέλυσε η μητέρα των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, με αφορμή το άρθρο του με...

More Articles Like This