Η παγκόσμια τυραννία που ανατέλλει

Must Read

Ο Ζελένσκι επέβαλε νόμο, με τον οποίο τέθηκε υπό απαγόρευση η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας που συνδέεται με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Ουσιαστικά με αυτή την απόφαση κλείνει ιερούς ναούς, θέτει ιερείς σε αργία και στερεί από πολίτες της χώρας του το δικαίωμα να ασκούν τα λατρευτικά τους καθήκοντα στην Εκκλησία που αισθάνονται εγγύτερη σε αυτούς. Πρόκειται για μια εξωφρενική, ολοκληρωτικού τύπου απόφαση, που παραπέμπει σε καθεστώτα τύπου Στάλιν.

Είναι άλλο πράγμα μία χώρα να αναγνωρίζει τα ποιμαντικά και ιστορικά πρωτεία, που δικαίως κατέχει και θα συνεχίζει να κατέχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, και άλλο να καταργεί μια Εκκλησία που δεν… αρέσει στον απόλυτο μονάρχη. Αυτό που συνέβη στην Ουκρανία θα αποτελέσει πολύ κακό προηγούμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, η επιτάχυνση των διαδικασιών που οδηγούν στην ευθεία αμφισβήτηση και εν τέλει κατάργηση του δημοκρατικού πολιτεύματος σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο αποδεικνύεται με την περίπτωση του Πάβελ Ντούροφ, του ιδρυτή της πλατφόρμας Telegram, ο οποίος συνελήφθη στη Γαλλία. Το «έγκλημα» του Ντούροφ είναι ότι ίδρυσε μια πλατφόρμα επικοινωνίας που δεν… συνεργάζεται με τις δυτικές κυβερνήσεις, δεν λογοκρίνει τα μηνύματα των χρηστών της και δεν προσφέρει στο πιάτο των μυστικών υπηρεσιών τα στοιχεία των ανθρώπων που τη χρησιμοποιούν. Οι μάσκες περί «ελευθερίας έκφρασης» και «δικαιωμάτων στην επικοινωνία και την ενημέρωση» έπεσαν και τη θέση τους έχουν πάρει η καταστολή και οι φυλακίσεις για αδικήματα γνώμης.

Οι ελίτ των δυτικών χωρών, αφού πειραματίστηκαν για τα καλά με τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ανθρώπων την περίοδο του κορονοϊού, με τις καραντίνες και το κλείσιμο καταστημάτων, τώρα θέτουν σε πλήρη εφαρμογή όσα… διδάχθηκαν από την τριετία της πανδημίας. Οι ισχυροί έγιναν ισχυρότεροι και θεωρούν πλέον ότι μπορούν να αυξήσουν τις δυνάμεις τους έτι περαιτέρω, καταργώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα με το πρόσχημα της… προστασίας τους. Η ίδια η δημοκρατία βρίσκεται πλέον στο στόχαστρο.

(πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This