Η Ρωσία έπληξε βασικές ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την Ουκρανία – Αεροπορική υποστήριξη ζητά ο Ζελένσκι από την ΕΕ

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από το πρωινό μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών

Must Read

Νέα μαζική επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα η Ρωσία, πραγματοποιώντας αεροπορικούς βομβαρδισμούς και εξαπολύοντας περισσότερους από 100 πυραύλους και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, με στόχο διάφορες ενεργειακές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, η πρωινή επίθεση προκάλεσε τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εμποδίζοντας, έτσι, τη σιδηροδρομική μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οι πύραυλοι που εκτόξευσε ο ρωσικός στρατός από αέρος και θαλάσσης, έπληξαν υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας σε εννέα περιφέρειες της Ουκρανίας και σταθμούς συμπίεσης αερίου σε άλλες τρεις.

«Σήμερα το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν μαζική επίθεση με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς από αέρος και θαλάσσης, καθώς και με επιχειρησιακή και τακτική αεροπορία και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεων ενεργειακών υποδομών που υποστηρίζουν το έργο του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. «Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι επλήγησαν, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και η μεταφορά -σιδηροδρομικώς- όπλων και πυρομαχικών στη γραμμή επαφής», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εξάλλου, σε μια προφανή αναφορά του στα αεροσκάφη F-16 που προμηθεύτηκε η Ουκρανία από τη Δύση, το υπουργείο αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι η Ρωσία έπληξε, επίσης, εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών αεροσκαφών που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο από δυτικές χώρες σε δύο αεροδρόμια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει νωρίτερα σήμερα ότι η Ρωσία εξαπέλυσε περισσότερους από 100 πυραύλους και επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων, ενώ έπληξε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.




Ζελένσκι: «Έχουμε ανάγκη από λύσεις»

Η πρωινή ρωσική επίθεση στη χώρα του, ανάγκασε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να απευθυνθεί εκ νέου σήμερα στους Ευρωπαίους γείτονές του, καλώντας σε υποστήριξη από τις αεροπορικές τους δυνάμεις, ούτως ώστε το Κίεβο να καταφέρει να αντιμετωπίσει τις συνεχείς πυραυλικές επιθέσεις και τις επιθέσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στο ουκρανικό έδαφος.

«Σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για να προστατεύσουμε ζωές, αν οι αεροπορικές δυνάμεις των Ευρωπαίων γειτόνων μας συνεργάζονταν με τα F-16 μας και με την αντιαεροπορική μας άμυνα», υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στα social media, ζητώντας «λύσεις». «Αν αυτή η ενότητα λειτούργησε τόσο καλά στη Μέση Ανατολή, θα έπρεπε να λειτουργήσει επίσης και στην Ευρώπη», πρόσθεσε, αναφερόμενος, προφανώς, στη βοήθεια που προσέφεραν στο Ισραήλ οι δυτικοί σύμμαχοί του, για να απωθήσει πρόσφατες αεροπορικές επιθέσεις.

«Η Αμερική, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλοι εταίροι έχουν τη δύναμη να μας βοηθήσουν να σταματήσουμε αυτόν τον τρόμο. Έχουμε ανάγκη από λύσεις», σημείωσε. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ρωσία χρησιμοποίησε πάνω από 100 πυραύλους και γύρω στα 100 drones στη σημερινή επίθεσή της στην Ουκρανία, προκαλώντας «πολλή ζημιά στον ενεργειακό τομέα». «Ήταν από τα μεγαλύτερα συνδυαστικά πλήγματα. Πάνω από εκατό πύραυλοι διαφόρων ειδών και περίπου εκατό drones Σάχεντ. Και όπως και στα περισσότερα προηγούμενα ρωσικά πλήγματα, αυτό ήταν το ίδιο ύπουλο, βάζοντας στο στόχαστρο κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές», υπογράμμισε στην ανάρτησή του στα social media ο Ουκρανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε σε ανάρτησή του στο X ότι «μια συμφωνία να χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας των εταίρων για την κατάρριψη πυραύλων και drones κοντά στον εναέριο χώρο τους» θα βοηθούσε να τερματιστούν οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία συντομότερα.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ο σχολιαστής Staikos έγραψε αυτό που κανείς δημοσιογραφίσκος δεν γράφει: το ανθρωπάκι Ζελένσκι ζητά να αιματοκυλιστεί η Ευρώπη για να τον σώσει … και να φάει τα δισεκατομμύρια του ήσυχος … μαζί με του ΚΟΥΛΗΔΕΣ της ξεφτιλισμένης Ευρώπης.

    • Ολες οι ελπιδες μας, εχουν εναποτεθει στον κομμουνιστη τεως Καγκεπιτη.
      Αυτος θα σωσει την Ευρωπη και την Ελλαδα απο τους “ναζι” Ουκρανους.
      Ξυπνατε.
      Ο,τι δεν πετυχαν οι Σοβιετικοι, δηλαδη την κατακτηση ολης της Ευρωπης, επιδιωκουν να το επιτυχουν οι Ρωσοι: Τα πρωτα θυματα ειναι οι Μολαχαυοι, οι Γεωργιανοι και οι Ουκρανοι.

  2. Αν δεν παραδοθεί άμεσα ο καραγκιόζης του Κιέβου, η Ουκρανία θα περιοριστεί στα σύνορα με την Πολωνία, με πρωτεύουσα την πόλη Λβιβ. Ζω για την μέρα που θα δω αυτή την αδερφάρα τον Ζελένσκι, κρεμασμένη στην πλατεία Μαιντάν, από τους Ρώσους νικητές του πολέμου.

  3. Ο τύπος ζητά την άμεση εμπλοκή πλέον των γειτονικών χωρών και δη του ΝΑΤΟ !!!
    Τα καλύτερα έπονται …Για τα φασιστόμουτρα δηλαδή να αιματοκυλησθεί όλη η Ευρώπη ….
    Στάικος Π.

    • Τα “κομμουνιστομουτρα” εχουν αιματοκυλησει , μεχρι στιγμης, την Γεωργια, την Μολδαυϊα και αιματοκυλουν την Ουκρανια.
      Και τρωγοντας ερχεται η ορεξη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This