Ερντογάν ξέχνα το Μαντζικέρτ και θυμήσου το …κρουασάν!

Must Read

Πριν από λίγες ώρες ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Νίκη στο Μαντζικέρτ είναι «φάρος» και οδηγός για την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ.

Αφού ο σουλτάνος αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ένας απολίτιστος σφαγέας λαών και καταστροφέας εθνών, κάποια στιγμή η ιστορία θα τον ξεβράσει όπως προγόνους του, ας του θυμίσουμε την ιστορία του κρουασάν

Η ιστορική προέλευση του εμβληματικού αυτού γλυκού, είναι αμιγώς αντιτουρκική. Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Λαρούς γαστρονομίας, ένας φούρναρης του 17ου αιώνα, που δούλευε όλη τη νύχτα την εποχή που η πόλη του η Βιέννη το 1683 ήταν υπό πολιορκία από τους Τούρκους, άκουσε αμυδρούς υπόγειους θορύβους που, μετά από έρευνα, αποδείχτηκε ότι προκλήθηκαν από μια τουρκική προσπάθεια εισβολής στην πόλη με σήραγγα κάτω από τα τείχη. Ο φούρναρης αμέσως ενεργοποιήθηκε και σκάβοντας, έφτασε στην οροφή του τούνελ, καταφέρνοντας να τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα μπαρούτης.

Το τούνελ ανατινάχθηκε. Σύμφωνα με τον θρύλο, ήταν μία από τις αιτίες για την συντριβή των Τούρκων στα τείχη της Βιέννης.

Ο Αυστριακός φούρναρης δεν ζήτησε καμία άλλη ανταμοιβή εκτός από το αποκλειστικό δικαίωμα να ψήσει αρτοσκευάσματα σε σχήμα μισοφέγγαρου σε ανάμνηση του περιστατικού, καθώς το μισοφέγγαρο είναι το σύμβολο του Ισλάμ.

Βραβεύτηκε δεόντως με αυτόν τον τρόπο, και έτσι γεννήθηκε το κρουασάν.

Το κρουασάν λοιπόν συμβολίζει την αρχή του τέλους της οθωμανικής αυτοκρατορίας, την οποία θέλει να ανασυστήσει ο παράφρονας τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This