Με… μισοάδειο καλάθι πάει φέτος στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Στην τελική ευθεία το κυβερνητικό επιτελείο με καθημερινές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου - Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Πρωθυπουργός - Ολο το πρόγραμμα

Must Read

Με πρώτο σταθμό τη ΔΕΘ θα ξεκινήσει η κυβερνητική αντεπίθεση μετά το φιάσκο του φετινού καλοκαιριού. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε διαδικασία αποσύνθεσης και το ΠΑΣΟΚ βυθισμένο στην εσωτερική περιδίνηση, ωστόσο στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως βασικός τους αντίπαλος παραμένει η κοινωνική αντιπολίτευση. Και αυτή ζητά εξηγήσεις και ευθύνες για το πώς μια κυβέρνηση που αυτοδιαφημίστηκε ως άριστη κατέληξε άχρηστη.

Το κυβερνητικό επιτελείο, λοιπόν, έχει μπει στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση να είναι καθημερινές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη δεν θα συνοδεύσει κανένας υπουργός του οικονομικού επιτελείου, αλλά μόνο στενοί του συνεργάτες από το Μαξίμου.

Για πολλούς αυτό μεταφράζεται ως «κόκκινη κάρτα» στους υπουργούς που έχουν συγκεντρώσει τα πυρά για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, για άλλους όμως ως μια κίνηση τακτικής που στόχο έχει να αποσυμπιέσει τη κατάσταση. Όπως και να έχει όμως, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης και τοπικούς παράγοντες, ενώ οι συσκέψεις αυτή την εβδομάδα στο Μαξίμου, εν όψει της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση, θα είναι καθημερινές.

Οσοι περιμένουν όμως μεγάλες εξαγγελίες μάλλον θα διαψευστούν, καθώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το κυβερνητικό καλάθι θα είναι… μισοάδειο, ή όπως το ονομάζουν οι κυβερνητικοί, «στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας». Μία από τις μεταρρυθμίσεις που έρχονται αφορά τα επιδόματα, με πρώτο το επίδομα ανεργίας, όπου ο σχεδιασμός είναι να γίνει εμπροσθοβαρές, να μειώνεται με την πάροδο των μηνών και το ύψος του να εξαρτάται και από τα χρόνια εργασίας και τις αποδοχές.

Την παραδοχή αυτή έκανε εμμέσως και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση δεν θα ρισκάρει τη δημοσιονομική σταθερότητα, δεν κάνει παρεμβάσεις για να τις κάνει, δεν θα δούμε τον πρωθυπουργό να βγάζει καλάθι παροχών υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών, αλλά θα εξαγγείλει στοχευμένες παρεμβάσεις. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε την πολιτική αύξησης του εισοδήματος και στήριξης της οικογένειας» υπογράμμισε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις στο briefing των πολιτικών συντακτών, και απέκρουσε την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση, κυρίως σε ζητήματα οικονομίας, όπως ότι η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών είναι μικρότερη από την αντίστοιχη των Βουλγάρων.

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Πρωθυπουργός – Όλο το πρόγραμμα

Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα κάνει σήμερα, από το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με γεμάτη ατζέντα, γιατί θέλει να προετοιμάσει το «έδαφος» για τα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, που θα γίνουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αρχικά σήμερα το πρωί, στις 10.00 π.μ., θα συναντήσει στο Διοικητήριο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Α’ και τη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μουσικής.

Εκεί από τις 11.00 π.μ. έως τις 11.45 π.μ. θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση η ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr και η στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη με ορίζοντα το 2030, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί πλήθος κυβερνητικών παραγόντων.

Η ψηφιακή πλατφόρμα (έργο της Γραμματείας Συντονισμού της προεδρίας της κυβέρνησης, υπό τον υπουργό Επικρατείας Α. Σκέρτσο και σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία) θα ανανεώνεται ανά τρίμηνο (χάρτης και πληροφορίες). Με ένα «κλικ» στον χάρτη της πλατφόρμας κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει γνώση των έργων στην περιφέρεια, την περιφερειακή ενότητα και στον δήμο όπου ζει.

Στη συνέχεια και μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στην αίθουσα «Μωρίς Σαλτιέλ» με τους παραγωγικούς και τους επιστημονικούς φορείς στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η τοπική της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, έχει αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες προσπάθεια για οργάνωση της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που αναμένεται να γίνει τόπος διαμαρτυρίας πολλών φορέων και οργανώσεων για διάφορα θέματα και η Αστυνομία ετοιμάζει σχέδιο, προκειμένου να κρατήσει τους διαμαρτυρομένους μακριά από τη ΔΕΘ.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Όρεξη που έχετε να ασχολείστεε τον κατσικοποδαρο! Το θα πει η τι δεν θα πει στην ΔΕΘ, στο άνευ ουσίας πανηγύρι δηλ. λες κι αυτά που θα πει θα τα τηρήσει. Ένα είναι βέβαιο η καταστροφή που έχει προξενήσει η επιτελική αλητεία στη χώρα, είναι μη αναστρέψιμη. Οσονουπω θα το διαπιστώσουμε, χειμώνας με αυτά τα χάλια δεν βγαίνει

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This