Blossom: Η έκθεση της Μαρίας Συρίγου «ανθίζει» στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Must Read

Όσοι βρεθείτε αυτές τις μέρες στην αρχόντισσα Σύρο, δεν πρέπει να χάσετε την ξεχωριστή έκθεση της εικαστικού Μαρίας Συρίγου, με τίτλο Blossom, η οποία παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Κυκλάδων από τις 29 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Η ζωγράφος με καταγωγή από τη «νύμφη του Αιγαίου» επανέρχεται στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων με μια έκθεση εμπνευσμένη από τη φύση, τα πολύχρωμα λουλούδια των αγρών και των κήπων, θέλοντας να αποτυπώσει την ψυχική άνθιση.

Πρόκειται για την παρουσίαση συνολικά 46 έργων σε καμβάδες και υφάσματα, εμπνευσμένα από τη φύση, τα λουλούδια των αγρών, των κήπων, των βυθών και της φαντασίας.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πινακοθήκη Κυκλάδων θα σας παρουσιάσω τα έργα μου με τα πιο ζωηρά χρώματα της παλέτας πάνω σε καμβάδες και υφάσματα» περιγράφει η Μαρία Συρίγου μιλώντας στην «Κοινή Γνώμη» και εξηγεί: «Η έκθεση με τον τίτλο “Blossom” σημαίνει άνθιση. Πέρα όμως από την κυριολεκτική έννοια της λέξης, στα έργα μου αποτυπώνονται αντανακλάσεις θετικής ενέργειας, συνύπαρξης και κοινωνικής άνθισης» αναφέρει, τονίζοντας ότι φιλοδοξεί να γεμίσει «τα μάτια και την ψυχή» μας «με αισιοδοξία» για να την νιώσουμε «σαν δροσερό αεράκι το αποκαλόκαιρο, σαν ολάνθιστο μπουκέτο ή απλώς σαν τριαντάφυλλο στο πέτο».

Απαντώντας στην ερώτηση για το τι σημαίνει «blossom» για την ίδια, η Συριανή ζωγράφος σημειώνει: «Blossom σημαίνει άνθιση. Πέρα όμως από την κυριολεκτική έννοια της λέξης, στα έργα μου αποτυπώνονται αντανακλάσεις θετικής ενέργειας, συνύπαρξης και κοινωνικής άνθισης. ΑνθίΖΩντας ψυχικά είναι μία στάση ζωής που κυριολεκτικά μεταμορφώνει τη ζωή του καθενός. Blossom λοιπόν και βρες τον θησαυρό της ψυχής σου, ν’ αρχίσεις ξανά και ν’ ανθίσεις».

Στη φετινή της έκθεση, εκτός από τους «ανθισμένους» καμβάδες, η Μαρία Συρίγου παρουσιάζει και μοναδικές δημιουργίες με τσάντες και μαξιλάρια.

«Η ζωγραφική είναι απελευθέρωση»

Όσο για την ενασχόλησή της με τη ζωγραφική, αυτή ξεκίνησε όταν ένα πρωί ήρθε στα χέρια της ένας λευκός καμβάς και τότε η Μαρία Συρίγου κατακλύστηκε όπως περιγράφει από ένα πολύ γλυκό συναίσθημα.

«Παρόλο που βίωνα κάποιες δύσκολες καταστάσεις και το μαύρο δεν βγαίνει εύκολα από μέσα σου, αποφάσισα να το “καλοπιάσω” και να το βάψω με έντονα χρώματα. Δοκίμασα διάφορες τεχνικές και υλικά και σιγά σιγά άρχισα να τα εφαρμόζω σε καμβάδες, υφάσματα και παλιά ξύλα. Σταδιακά λοιπόν τα έργα μου απέκτησαν τη δική τους ταυτότητα. Έτσι απλά ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της δημιουργίας το οποίο και άλλαξε όλη μου την ζωή. Μου προκαλεί συναισθήματα που γεμίζουν μάτια, ψυχή και νου. Κάθε πίνακας είναι ένας μικρόκοσμός μου στον οποίο ό,τι νιώθω ενσωματώνεται με τα πινέλα και τα χρώματα, γι’ αυτό και τα έργα μου αλλάζουν μαζί μου» αναφέρει μιλώντας στο τοπικό μέσο και σημειώνει: «Για εμένα η ζωγραφική είναι απελευθέρωση, εκτόνωση, ελευθερία έκφρασης, λειτουργώντας μάλιστα και με ένα τρόπο ακόμη και ψυχοθεραπευτικά. “Κάθε μορφή τέχνης είναι ένα ταξίδι συναρπαστικό, λυτρωτικό που σε προκαλεί συνεχώς. “Ο ρόλος της τέχνης είναι να ξεπλένει τη σκόνη της καθημερινής μας ζωής από τις ψυχές μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This