«Γιορτές μίσους»

Must Read

Η ανακοίνωση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού είναι σαφής: «Γνωρίζεται στα μέλη μας ότι κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ/ΕΑΑΣ ο εορτασμός των προσκυνηματικών εκδηλώσεων για τους πεσόντες σε Γράμμο και Βίτσι θα τελεστεί την 1η Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 09.30 σε Γράμμο και Βίτσι παράλληλα».

Μερικοί το προσκύνημα το βλέπουν σαν… γιορτές μισούς και… επιχειρηματολογούν κιόλας: «Αφού με τον νόμο 1285/1982 τακτοποιήθηκαν όλα, τώρα γιατί αυτές οι εκδηλώσεις;».

Να θυμίσουμε ότι όντως στις 23 Αυγούστου του 1982 ψηφίστηκε ο νόμος και υπέρ αυτού ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ενώ η τότε Νέα Δημοκρατία μετά την ομιλία του αρχηγού της Ευάγγελου Αβέρωφ αποχώρησε από την αίθουσα.

Τώρα, αν οι «δημοκράτες» θεωρούν το μνημόσυνο γιορτή μίσους δικό τους πρόβλημα και αν νομίζουν ότι μπορούν με έναν νόμο να διαγράψουν τις χιλιάδες μαυροντυμένες μητέρες και τα ορφανά παιδιά του συμμοριτοπολέμου (ορολογία του ΟΗΕ) είναι δική τους άποψη. Σεβαστή μεν, άποψή τους δε.

Πάντως, μάλλον θα γνωρίζουν ότι η Ιστορία δεν γράφεται με ΦΕΚ ούτε οι νεκροί εξαφανίζονται με νομικά τερτίπια. Δική μας άποψη.

Και για να τελειώνουμε, πολύ ορθώς κάνει η ΕΑΑΣ και τιμά τους νεκρούς της περιόδου εκείνης χωρίς -σημειώστε το αυτό- να κάνει διακρίσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πολιτικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για εξουδετέρωση της αντιπολίτευσης θα προσκρούσει στις αντιδράσεις της κοινωνίας

Το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνεχώς μέσα από εξελίξεις που συχνά δεν είναι τυχαίες, αλλά αποτέλεσμα ενός καλά...

More Articles Like This