Στην Κάσο αλωνίζουν οι τουρκικές φρεγάτες αλλά ο Γεραπετρίτης θα χαριεντίζεται ανέμελος με τον Φιντάν στις Βρυξέλλες

Ένοχη σιωπή, προκλητική συνάντηση

Must Read

Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί με όλους τους τρόπους, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα λίκνα του ελληνισμού, την ώρα που στην Κύπρο και στο Αιγαίο φαίνεται πώς «παίζει» μόνη της, δίνοντας τον τόνο στα όσα συμβαίνουν εσχάτως στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου και της Καρπάθου, η ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει την ένοχη σιωπή της, αλλά… ανυπομονεί κιόλας να εναγκαλιστεί και να χαριεντιστεί με τους εκπροσώπους της Άγκυρας!

Ο εξαφανισμένος Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, εμφανίστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και θα εμφανιστεί και στις Βρυξέλλες για την άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν θέματα όπως η Ουκρανία, η Βενεζουέλα, η Μέση Ανατολή, η Γάζα.

Το σημαντικό όμως αυτού του ταξιδιού στις Βρυξέλλες, είναι η πρόσκληση και η παρουσία εκεί του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν (με κυπριακή συναίνεση…), ο οποίος θα δώσει το παρόν σε γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ της ΕΕ.




Όπως ενημέρωσαν μάλιστα και «διπλωματικές πηγές», πριν το γεύμα εργασίας, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του.

Σύμφωνα με αυτές τις «διπλωματικές πηγές» τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, «οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει και της επικείμενης συνάντησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο».

Οι ίδιες πηγές μάλιστα, επισημαίνουν -με θράσος- πως, «έχει ιδιαίτερη σημασία ότι μετά από 5 χρόνια θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης. Και τούτο διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε, ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που μας αφορούν».




Ποια «ζητήματα» ακριβώς θα θέσει ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον Τούρκο ΥΠΕΞ;

Αυτά για τα οποία τόσο ο ίδιος όσο και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους;

Αυτά για τα οποία και η Ευρωπαϊκή Ένωση «κάνει μόκο» και επιτρέπει στην Άγκυρα να κάνει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες;

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ δηλαδή θα κάνει χαιρετούρες (μην κάνει και κανέναν τεμενά δεν ξέρουμε…), θα βγει χαμογελαστές φωτογραφίες με τον Φιντάν, την ώρα που στην Κάσο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει συνεχώς υπό… στενή επιτήρηση την Ελλάδα για τα όσα με κάθε δικαίωμα κάνει στα χωρικά της ύδατα;

Την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαλύσει την οποιαδήποτε έννοια της εθνικής κυριαρχίας εν ονόματι των «ήρεμων νερών» στα ελληνοτουρκικά, ζητώντας ακόμα και… άδεια για να πλεύσει το ιταλικό ερευνητικό;

Παρεμπιπτόντως, η νέα NAVTEX για το «Ievoli Relume» και τις «ερευνητικές εργασίες» του, η οποία εκδόθηκε από την Υδρογραφική Υπηρεσία Πολεμικού Ναυτικού και έχει ισχύ ως τις 30 Αυγούστου, κινείται για μία ακόμη φορά αυστηρά στη γραμμή που δεν θα «ερεθίζει» την Τουρκία…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γιατί νά μήν χαριεντιζετε;;;;;;; Γουσοφακι τους είναι. Έχετε δεί, σέ όλη την ιστορία τής ανθρωπότητας, υπουργός εξωτερικών μίας χώρας νά προσκυνάει ΔΟΥΛΙΚΆ ξένο πρόεδρο πού επισκέπτεται την χώρα του και μάλιστα ΔΥΟ φορές;;;;;. Τά λαμόγια όι πατριδοκαπηλοι τό βούλωσαν και κρύφτηκαν, από σαμαραδες μέχρι αυτούς με τίς περικεφαλαίες. Περιμένετε και θά δείτε πολλά, είμαστε ακόμα στήν αρχή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This