ΟΕΝΓΕ: Κρίσιμη κατάσταση η ιατρική υποστελέχωση – Η κυβέρνηση αγνοεί τις εκκλήσεις για κάλυψη των κενών θέσεων

Must Read

Στο θέμα της υποστελέχωσης των Πνευμονολογικά τμήματα νοσοκομείων της Αττικής, αναφέρεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ζητώντας ταχύρρυθμες διαδικασίες για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους «η κυβέρνηση έχει αγνοήσει (εκτός όλων των άλλων) τις επισημάνσεις και τα αιτήματα της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση ιατρικής υποστελέχωσης που υπάρχει από ετών σε πολλά Πνευμονολογικά τμήματα νοσοκομείων της Αττικής. Επίσης, έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις από τους γιατρούς αυτών των τμημάτων. Το αποτέλεσμα είναι να διαμορφώνεται σήμερα μια απαράδεκτη κατάσταση πλήρους λειτουργικής κατάρρευσης».

Στη συνέχεια τονίζουν ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Πνευμονολογική κλινική του Γ.Ο.Ν.Κ “Άγιοι Ανάργυροι” (Κάτω Κηφισιά) όπου αντί μόνιμων προσλήψεων γιατρών Πνευμονολόγων, η 1η ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιλέγουν την γνωστή επικίνδυνη τακτική διαρκών μετακινήσεων Πνευμονολόγων από άλλα νοσοκομεία για κάλυψη εφημεριών, σε ένα τμήμα το οποίο νοσηλεύει καθημερινά δεκάδες ασθενείς και κάνει γενική εφημερία για έκτακτα περιστατικά. Είναι σαφές ότι ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των ασθενών, σε μία Πνευμονολογική κλινική στην οποία έχει απομείνει μόλις ένας (1) ειδικευμένος γιατρός».

Τέλος, επισημαίνουν ότι «αυτοί οι ελάχιστοι εναπομείναντες συνάδελφοι καθώς και οι γιατροί Πνευμονολόγοι άλλων νοσοκομείων, που “διατάσσονται” να εφημερεύουν εκεί με “εντέλλεσθε” της 1ης ΥΠΕ, δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που είχαν αγνοήσει τις εκκλήσεις των γιατρών για προκήρυξη και κάλυψη των θέσεων. Απαιτούμε επιτέλους έστω και τώρα να προκηρυχθούν και να καλυφθούν οι κενές θέσεις με ταχύρρυθμες διαδικασίες».

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This