ΕΟΔΥ – Ιός Δυτικού Νείλου: 15 θάνατοι και 24 νέα κρούσματα

Αυτήν την στιγμή νοσηλεύονται 16 ασθενείς

Must Read

Ανησυχητική είναι η νέα έκθεση του ΕΟΔΥ για τον Ιό του Δυτικού Νείλου, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη. Έως 28 Αυγούστου έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί στη χώρα μας συνολικά 124 κρούσματα λοίμωξης, εκ των οποίων τα 95 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 29 είχαν ήπιες εκδηλώσεις / δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Την τελευταία εβδομάδα δηλώθηκαν 24 νέα εγχώρια κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, 3 εισαγόμενα κρούσματα σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού (Αλβανία), τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην περαιτέρω ανάλυση. Έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη, εύρος 61 – 92 έτη)

Αυτήν την στιγμή νοσηλεύονται 16 ασθενείς (6 εκτός ΜΕΘ και 10 σε ΜΕΘ).

Η έκθεση του ΕΟΔΥ

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This