«Θέτω θέμα πολιτικής της ηγεσίας» – Ξεκαθάρισε τις προθέσεις του ο Σωκράτης Φάμελλος

Χαρακτήρισε «ακατανόητη και διχαστική» την επιλογή Κασσελάκη

Must Read

Η ρήξη στις σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με τον Σωκράτη Φάμελλο επιβεβαιώθηκε, μετά την «καθαίρεσή» του από τη θέση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και την αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά.

Ρήξη που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στην Κουμουνδούρου, μετά και τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή για την «καθαίρεσή» του, ενώ άσκησε κριτική στον πρόεδρο του κόμματος,  λέγοντας με νόημα «βάζω ξεκάθαρα θέμα κριτικής της ηγεσίας».

«Βάζω ζήτημα λάθους πολιτικής της ηγεσίας. Είναι μια πολιτική που οδηγεί σε έναν συρρικνωμένο και εσωστρεφή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν δημιουργεί έναν πλειοψηφικό ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Όταν ρωτήθηκε αν θα θέσει θέμα ηγεσίας και αν θα διεκδικήσει την προεδρία, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές διαδικασίες και δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί τα μέλη του. Έχω θέσει θέμα πολιτικής της ηγεσίας. Και εσείς μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε. Πριν τα πρόσωπα πρέπει να μιλήσουμε για μια άλλη πολιτική, η οποία θα εκφράζει την ενότητα και τη συλλογικότητα.

Δεν είμαι ούτε σύμμαχος, ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη, είμαι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Εχω ένα δίλημμα: Θέλουμε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο πυρήνας της προοδευτικής παράταξης και θα έχει πλατιά κοινωνική απήχηση ή έναν μικρό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα έχει συνέχεια μία εσωστρέφεια και έναν εσωτερικό διχασμό;».

Χαρακτήρισε «ακατανόητη και διχαστική» την επιλογή Κασσελάκη: «Η χθεσινή τοποθέτηση δεν εκφράζει τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ», είπε και συμπλήρωσε: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ενημερωθεί ότι με αυτή την επιλογή θα δημιουργούσε ένα σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα. Επέλεξε να το δημιουργήσει την ώρα που στην κοινωνία υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δημιουργούμε ένα εσωκομματικό θέμα, αντί να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, αυτό είναι το πολιτικό πρόβλημα.

Ο πρόεδρος με αυτή την κίνηση αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα. Υποχρεώθηκα να δηλώσω τη διαφωνία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί η εισήγηση του προέδρου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συνεδρίου και σε αντίθεση με αυτό που θέλει η βάση».

Σημείωσε ακόμη ότι το προεδρείο της Κ.Ο. λειτουργούσε πολύ καλά και εκπλήρωσε όλα τα καθήκοντά του.




Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This