Ελεύθερος με εγγύηση 5.5 εκατ. ο ιδρυτής του Telegram Πάβελ Ντούροφ

Must Read

Η Γαλλική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τετάρτη επίσημη έρευνα έναντι του ιδρυτή του Telegram Πάβελ Ντούροφ στα πλαίσια της υπόθεσης του εντάλματος έρευνας και της προφυλάκισης του αφεντικού της γνωστής εφαρμογής, αλλά χορήγησε στον επιχειρηματία εγγύηση υπό τον όρο ότι θα καταβάλει εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ, θα παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα και δεν θα εγκαταλείψει τη γαλλική επικράτεια.

Η εισαγγελέας του Παρισιού Laure Beccuau ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο δικαστής έκρινε ότι υπάρχουν λόγοι για να διεξαχθεί επίσημη έρευνα κατά του Ντούροφ για όλες τις κατηγορίες για τις οποίες συνελήφθη αρχικά πριν από τέσσερις ημέρες. Οι κατηγορίες αυτές είναι οι υποψίες για συνενοχή στη λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας που επιτρέπει παράνομες συναλλαγές, διακίνηση εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, διακίνηση ναρκωτικών και απάτη, καθώς και άρνηση κοινοποίησης πληροφοριών στις αρχές, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παροχή υπηρεσιών κρυπτογράφησης σε εγκληματίες.

Το να τίθεται κάποιος υπό επίσημη έρευνα στη Γαλλία δεν συνεπάγεται ενοχή ούτε οδηγεί απαραίτητα σε δίκη, αλλά αποτελεί ένδειξη ότι οι δικαστές θεωρούν ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσει η έρευνα. Οι έρευνες μπορεί να διαρκέσουν χρόνια προτού οδηγηθούν σε δίκη ή αναβολή.

Η σύλληψη του Ντούροφ φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στα νομικά χαρακτηριστικά της υπόθεσης αλλά έχει ευρύτερες προεκτάσεις για τις σχέσεις της Γαλλίας και της Ευρώπης με την Ρωσία σε μία περίοδο υψηλής και επικίνδυνης έντασης και κλιμάκωσης η οποία δύναται να επηρεάσει τις ζωές εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων αλλά και όλο το πλανήτη.

Επιπλέον πρόκειται για μία κατάφωρη επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης και του τύπου καθώς το Telegram αποτελεί από τις πιο διαδεδομένες πλατφόρμες διακίνησης ιδεών και πληροφοριών και προσφέρει αυτή τη δυνατότητα με ασφάλεια σε ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν ελεύθερα στα υπόλοιπα -ελεγχόμενα από την δύση- Social Media. Προφανώς η ύπαρξη της εφαρμογής που ίδρυσε ο Ντούροφ ενοχλεί τις γαλλικές αρχές και η σύλληψη του αποτελεί αφορμή για τον περιορισμό των ελευθεριών των χρηστών του μέσου.

Τέλος η εργαλειοποίηση της ελευθερίας του λόγου για την άσκηση πιέσεων και την διεξαγωγή διπλωματικών παιχνιδιών από την Γαλλική δικαιοσύνη κρούει το καμπανάκι κινδύνου για το σύνολο των ελευθεριών που απολαμβάνουν τα Μέσα στην Ευρώπη, καθώς πλέον και μία χώρα με την Δημοκρατική παράδοση της Γαλλάς δεν διστάζει να καταστρατηγήσει τα δικαιώματα των πολιτών της προς όφελος της εξυπηρέτησης συμφερόντων και της διεξαγωγής ενός αφανούς πολέμου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This