Θεσσαλονίκη: «Εξαφανίστηκε» η τεχνητή λίμνη στο Κάτω Σχολάρι, λόγω ανομβρίας!

Παλαιότερα το βάθος ξεπερνούσε τα 3 μέτρα

Must Read

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την τεχνητή λίμνη του Κάτω Σχολαρίου, στη Θεσσαλονίκη!

Η όψη του τοπίου έχει αλλάξει δραματικά λόγω της ανομβρίας του τελευταίου έτους, με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν «εξαφανιστεί» η λίμνη. Το νερό στην εικόνα δεξιά είναι όσο απέμεινε από την άλλοτε γεμάτη τεχνητή λίμνη της περιοχής, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την Θεσσαλονίκη. Παλαιότερα, το βάθος της ξεπερνούσε τα 3 μέτρα.

Η λίμνη δημιουργήθηκε πριν από 38 χρόνια με την κατασκευή φράγματος για τον τεχνητό εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα και την εξυπηρέτηση της άρδευσης, συγκεντρώνοντας ουσιαστικά τα όμβρια ύδατα. Στο πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκε ένας πανέμορφος βιότοπος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Σε ποσοστό τουλάχιστον 40% τα νερά της λίμνης χρησιμοποιούνταν για την άρδευση περίπου 1000 στρεμμάτων. Από την στιγμή που στέγνωσε η λίμνη οι ανάγκες εξυπηρετούνται από γεωτρήσεις και οι αγρότες φοβούνται τα χειρότερα. Η έκταση της λίμνης υπό κανονικές συνθήκες φτάνει περίπου τα 40 στρέμματα και αποτελεί πόλο έλξης για μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες. Ο δήμος εξάλλου αναμένεται να προχωρήσει σε εκβάθυνση της λίμνης.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This