Επαναστατικό μικροτσίπ διαβάζει τις σκέψεις του εγκεφάλου

Τις μετατρέπει σε κείμενο με ακρίβεια 91%

Must Read

Έχει σχεδιαστεί ένα νέο μικροτσίπ εγκεφάλου που θα μπορεί να μεταφράζει τις σκέψεις σε λέξεις. Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να ωφελήσει σημαντικά τα άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες, επιτρέποντάς τους να επικοινωνούν ελεύθερα.

Αυτό το μικροσκοπικό τσιπ είναι ικανό να αποκωδικοποιεί σύνθετα νευρωνικά σήματα και να τα μετατρέπει σε αναγνώσιμο κείμενο. «Το MiBMI μας επιτρέπει να μετατρέπουμε την περίπλοκη νευρική δραστηριότητα σε αναγνώσιμο κείμενο με υψηλή ακρίβεια και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Αυτή η πρόοδος μας φέρνει πιο κοντά σε πρακτικές, εμφυτεύσιμες λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις ικανότητες επικοινωνίας για άτομα με σοβαρές κινητικές δυσκολίες», δήλωσε η Mahsa Shoaran του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Νευροτεχνολογιών (INL) στα ινστιτούτα IEM και Neuro X της EPFL.

«Αν και το τσιπ δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί σε ένα λειτουργικό BMI, έχει επεξεργαστεί δεδομένα από προηγούμενες ζωντανές καταγραφές, όπως αυτές από το εργαστήριο Shenoy στο Στάνφορντ, μετατρέποντας τη δραστηριότητα γραφής σε κείμενο με εντυπωσιακή ακρίβεια 91%», δήλωσε ο Mohammed Ali Shaeri, ο επικεφαλής συγγραφέας της επιστημονικής δημοσίευσης.

Αυτό το μικροτσίπ έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών με αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) και προβλήματα του νωτιαίου μυελού, επιτρέποντάς τους να επικοινωνούν χωρίς την ανάγκη σωματικής κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως ακόμα και αν πρόκειται για μία πολλά υποσχόμενη τεχνολογία παρ’όλα αυτά βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και απομένουν πολλά στάδια και μελέτες μέχρι να λανσαριστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This