«Φωτιά» πάλι στο ρεύμα! Νέο «ράλι» στη χονδρεμπορική τιμή

Από τα 93,95 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 23 Αυγούστου, έφτασε να διαμορφώνεται τώρα στα 194,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Must Read

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την ανακοίνωση των τιμολογίων λιανικής από τους παρόχους ενέργειας για τον Σεπτέμβριο, η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος πήρε πάλι -για ανεξήγητους λόγους- την ανιούσα. Από τα 93,95 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 23 Αυγούστου, έφτασε να διαμορφώνεται σήμερα στα 194,94 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ χθες η Ελλάδα βρισκόταν στη 2η θέση πανευρωπαϊκά, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, που είχαν την ίδια, μεγαλύτερη τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση τιμή για τον Αύγουστο βρίσκεται στα 127,88 ευρώ, όταν τον Ιούλιο είχε κλείσει στα 134,98 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος από τις αρχές του έτους στα 99,89 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αποφασίσει τη συνέχιση της επιδότησης των τιμολογίων και τον Σεπτέμβριο, με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη να δηλώνει προχθές ότι «επιδοτήσεις, εάν υπάρξουν, θα “κλειδώσουν” προς το τέλος του Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα για τις τιμές των παρόχων. Δεν γνωρίζω αν θα δούμε τις τιμές λίγο χαμηλότερα από Ιούλιο. Δεν αποκλείω νέες επιδοτήσεις. Ομως, όταν έχουμε μια αίσθηση των τιμών των παρόχων, θα αποφασίσουμε. Αν χρειαστεί, θα υπάρξουν κονδύλια».

Αμετάβλητες, ωστόσο, διατηρεί τις τιμές ρεύματος και τον Σεπτέμβριο η Protergia. Οπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρίας: «Τον Σεπτέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο και τελευταίο θερμό μήνα, δηλαδή όταν οι τιμές έχουν τις μεγαλύτερες ανοδικές πιέσεις, η Protergia, αναπόσπαστο κομμάτι της METLEN Energy & Metals, με σεβασμό προς όλους τους καταναλωτές διατηρεί αμετάβλητες -στο ύψος αυτών που ίσχυσαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο- τις τελικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας».

Οι τιμές της Protergia για τον μήνα Σεπτέμβριο για τους οικιακούς καταναλωτές, σε σύγκριση με τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι σταθερές, αλλά όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας: «Σε περίπτωση που το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίσει την επιδότηση των καταναλωτών, το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί αυτούσιο από τις τιμές αυτές».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας, στο πρόγραμμα Home Value Special (πράσινο) η τιμή διαμορφώνεται σε 15,99 λεπτά ανά κιλοβατώρα, στο πρόγραμμα Home Value Simple (κίτρινο) στα 13,67 λεπτά ανά κιλοβατώρα, στο Home Value Easy (κίτρινο) στα 9,09 λεπτά ανά κιλοβατώρα και στο Home Value Fair (κίτρινο) στα 13,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This