Πετάνε την σκούφια τους στην Τουρκία για τις δεσμεύσεις Γεραπετρίτη σε Φιντάν

Η γλώσσα του σώματος: Το χαμόγελο από την μια, η αμηχανία από την άλλη

Must Read

Κατά πάγια τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μαθαίνουμε τι συμβαίνει στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας από αλλού. Πρόσφατο παράδειγμα η συνάντηση των Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας είχαν διαφορετικό αντίκτυπο στο εσωτερικό των 2 χωρών, προδήλως από διαφορετική ενημέρωση.

Την φειδωλή και αρκούντως μυστικοπαθή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ δεν ακολούθησε το τουρκικό, δεδομένου ότι στην γείτονα τα Μέσα Ενημέρωσης πανηγυρίζουν. Ο λόγος που γίνεται αυτό, σύμφωνα με σχετικές αναφορές στον τουρκικό Τύπο, είναι η δέσμευση του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Μαξίμου στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Ούτε αυτοί δεν περίμεναν μια τέτοια αβίαστη δήλωση από τον Έλληνα υπουργό και εξεπλάγησαν ευχάριστα. Επιπλέον, έχουν κάθε λόγο να δηλώνουν πως επιθυμούν επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό αφού η Αθήνα δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως, καθώς για αυτήν η Κύπρος κείται μακράν και προέχουν οι μπίζνες.

Δείτε το βίντεο




 

Τι συνέβη στην συνάντηση στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο περιθώριο της άτυπης Συνάντησης των ΥΠΕΞ της ΕΕ;

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης για μια ακόμη φορά μετέφερε και εκτέλεσε με απόλυτη ακρίβεια την κατευναστική, μειοδοτική και υποχωρητική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά.

Στην 1 ώρα της συνάντησής του με τον Φιντάν, βασικό κομμάτι της ατζέντας ήταν οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Άγνωστο γιατί έπρεπε σε ένα ελληνοτουρκικό τετ α τετ να συζητηθεί εκτενώς το θέμα αυτό και να επαναληφθούν οι ίδιες γνωστές φλυαρίες.

Δείτε το βίντεο




 

Κοινές αεροπορικές ασκήσεις Τουρκίας – Κατάρ: «Θα μάθουμε τα μυστικά των Rafale που διαθέτει η Ελλάδα»

Τουρκία και Κατάρ δημιούργησαν κοινή μοίρα με μαχητικά αεροσκάφη και θα διεξάγουν αεροπορικές επιχειρήσεις με Rafale, Eurofighter Typhoon και F-15 που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία του Κατάρ. Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι Τούρκοι πιλότοι θα μάθουν τα μυστικά των Rafale που διαθέτει η Ελλάδα και κάνουν λόγο παράλληλα για κρίσιμες εκπαιδεύσεις.

«Ανακοινώθηκε πως ιδρύθηκε κοινή αεροπορική μοίρα, μεταξύ της Αεροπορίας του Κατάρ και της Αεροπορίας της Τουρκίας στη Διοίκηση Αεροπορίας του Καταρ, Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αρχηγού της Αεροπορίας της Τουρκίας Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου στην αεροπορική βάση Ντούκχαν του Κατάρ. Στην κοινή μοίρα η Τουρκία αναμένεται να εντάξει τα μαχητικά F-16 ενώ το Κατάρ αναμένεται να εντάξει τα γαλλικά Rafale. Ήδη στις 30 Ιουλίου του 2024, 6 τουρκικά F-16 είχαν σταλεί στο Κατάρ για να ξεκινήσει η ίδρυση της κοινής μοίρας μεταξύ των δυο χωρών» αναφέρει η εφημερίδα Turkiye.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV σχολίασαν: «Ο τίτλος αναφέρει τα τουρκικά F-16 πήγαν στο Κατάρ. Ανακοινώθηκε πως ιδρύθηκε κοινή αεροπορική μοίρα, μεταξύ της Αεροπορίας της Τουρκίας και της Αεροπορίας του Κατάρ. Ο αρχηγός της Αεροπορίας της Τουρκίας πραγματοποίησε μια κρίσιμη επίσκεψη στο Κατάρ καθώς στα πλαίσια της Διοίκησης της Αεροπορίας του Κατάρ ιδρύθηκε μια κοινή μοίρα μεταξύ των αεροπορικών των δυο χωρών».

Πηγή φωτό: ΥΠΕΞ twitter

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This