Μεγάλος κερδισμένος ο Πολάκης μετά τη διαγραφή της Λινού από το κόμμα

Μάχη τώρα από τους «Κασσελακίστας» βουλευτές για επιστροφή του στην ΚΟ - «Κίνημα» στον ΣΥΡΙΖΑ για νέες εκλογές! - Φουντώνουν οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος που ζητούν την άμεση προσφυγή στην κάλπη για την ανάδειξη αρχηγού

Must Read

Ο Παύλος Πολάκης (φωτό) είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί σήμερα να πανηγυρίζει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε έναν μήνα κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την Αθηνά Λινού, επιβάλλοντας στην πραγματικότητα τη διαγραφή της από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα έχει αναγκάσει τον Στέφανο Κασσελάκη να τον ικετεύει για να επιστρέψει στο κόμμα.

Μάλιστα, η γραμμή φαίνεται πως έχει φύγει και προς τους κασσελακίστας βουλευτές, που δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σφακιανός βουλευτής, άλλωστε, θεωρείται από πολλούς ως υπερόπλο, ενώ από άλλους ως ο νούμερο ένα κίνδυνος για τη θέση του Στέφανου Κασσελάκη.

Κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία επαναπροσέγγισης παίζει ο Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος μπορεί να είναι διευθυντής του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά επί χρόνια αποτελούσε έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Παύλου Πολάκη. Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και ο κύκλος Πολάκη, ο οποίος εντάχθηκε στο στρατόπεδο Κασσελάκη.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις τόσο του Μάρκου Χατζησάββα και της Ραλλίας Χρηστίδου όσο και πολλών μελών της Κεντρικής Επιτροπής από την Κρήτη. Χαρακτηριστική του κλίματος είναι και η παρέμβαση της Νίνας Κασιμάτη, η οποία ζήτησε την επιστροφή Πολάκη, κάνοντας επίθεση στην Αθήνα Λινού.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τη στάση της κυρίας Λινού στο εν λόγω περιστατικό, η οποία ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό του Παύλου Πολάκη, είπε πως θα έπρεπε να είχε συγκρατήσει τον εαυτό της με το «ετεροχρονισμένο κλάμα».

Για την προχθεσινή διαγραφή της Αθηνάς Λινού, για λόγους διαφάνειας που σχετίζονται με το ινστιτούτο Prolepsis που διατηρεί, η Νίνα Κασιμάτη είπε ότι «δεν αιφνιδίασε κανέναν με την ψήφο της, καθώς είχε υπογράψει το κείμενο των “87”» και ότι όλο το κόμμα την είχε περιβάλει με εμπιστοσύνη.

«Κίνημα» στο ΣΥΡΙΖΑ για νέες εκλογές!

Πληθαίνουν οι φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την άμεση προσφυγή στην κάλπη για την ανάδειξη νέου ηγέτη στο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από φίλους και εχθρούς, που του ζητούν να προσφύγει στη βάση με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

Την αρχή έκανε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η εκλογή από τη βάση θα είναι μια λυτρωτική κίνηση για τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνοντας ότι «η αγωνία μου είναι μη φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 3%».

«Ανοιχτά και δημοκρατικά θα λυθούν όλα, με αποφάσεις σεβαστές από όλους, για να δυναμώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να σταματήσει την καθοδική του πορεία» συνέχισε η αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι ο ίδιος είναι που προχωρά στην κατασκευή εσωτερικών εχθρών.

Ο Στ. Κασσελάκης. Ένθετες: Όλγα Γεροβασίλη, Νικόλας Φαραντούρης, Σωκράτης Φάμελλος

Σκυτάλη

Τη σκυτάλη έλαβε ο ευρωβουλευτής Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος τόνισε χθες πως «οι εκλογές για την ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να εκτονώσουν την κρίση».

«Αυτό που επείγει δεν είναι να βγούμε κάποιοι και να πούμε “κύριε, κύριε, είμαι κι εγώ εδώ”» παρατήρησε αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

«Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα και θέματα ηγεσίας που τίθενται και δημιουργούν την αίσθηση του σπιράλ απαξίωσης. Λύσεις υπάρχουν, και βεβαίως η εκτόνωση μιας τέτοιας κρίσης με την προσφυγή στη λαϊκή βούληση, με την αναβάπτιση ή οποιαδήποτε άλλη λύση, θα μπορούσε να εκτονώσει την κατάσταση. Αν αυτό λειτουργήσει εκτονωτικά και λυτρωτικά, τότε ναι. Μάλιστα, αυτό δεν το έχει αποκλείσει ούτε ο πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης» κατέληξε ο κ. Φαραντούρης.

Θέση πήρε όμως και ο τέως πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος, αναφέροντας πως «έχω ανοίξει ξεκάθαρα θέμα πολιτικής τής ηγεσίας», για να προσθέσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές διαδικασίες και δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί τα μέλη του. Εχω θέσει θέμα πολιτικής τής ηγεσίας. Και εσείς μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε».

Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Γιαννούλης υποστήριξε πως «σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα στην ηγεσία του κόμματος», όμως προέταξε το ζήτημα της ενότητας.

Το ενδεχόμενο προσφυγής στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συντηρεί και η πλευρά Κασσελάκη. Πέραν του ίδιου του προέδρου, που ζητά από όποιον τον αμφισβητεί να το κάνει πράξη, θέση επί του ζητήματος πήρε και η Βούλα Κεχαγιά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχει πει στην Πολιτική Γραμματεία ότι δεν θέλει να ταλαιπωρήσει άλλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό όμως μπορεί να μη γίνεται να αποφευχθεί» εξήγησε σχετικά η κυρία Κεχαγιά.

Ωστόσο, η μεγάλη αμφισβήτηση έρχεται από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί και να «τραβήξει τη σκανδάλη». Ήδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φτιάχτηκε η πρώτη ομάδα φίλων του Παύλου Πολάκη που ζητά στήριξη για να έρθουν εκπλήξεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ενώ ο ίδιος σε ανάρτησή του (από κοινού με τη γυναίκα του) μετά τη διαγραφή Λινού άφησε να εννοηθεί πως επιμένει για τις εσωκομματικές κάλπες.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This