Δραματική αύξηση των αυτοκτονιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αρνητικό ρεκόρ 20ετίας σε Αγγλία και Ουαλία

Must Read

Τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο δεκαετιών, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS). Το ποσοστό αυτοκτονιών για τους άνδρες ανήλθε πέρυσι σε 17,4 θανάτους ανά 100.000 άτομα, σημειώνοντας το υψηλότερο ποσοστό από το 1999. Για τις γυναίκες, ενώ το συνολικό ποσοστό ήταν χαμηλότερο, αυξήθηκε από 5,4 θανάτους ανά 100.000 το 2022 σε 5,7 θανάτους ανά 100.000 το 2023 – πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό για τις γυναίκες εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Τα ανησυχητικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι 6.069 αυτοκτονίες καταγράφηκαν στα δύο έθνη το 2023, μια απότομη αύξηση από 5.642 το 2022. Τα στοιχεία του ONS δείχνουν ότι περίπου τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που πέθαναν από αυτοκτονία ήταν άνδρες, μια τάση που διατηρείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Στην Ουαλία, η κατάσταση φάνηκε πιο σοβαρή, με ποσοστό 14,0 θανάτων ανά 100.000, έναντι 11,2 θανάτων ανά 100.000 στην Αγγλία.

Πρόκειται για μια πολύ στενάχωρη εξέλιξη με τις αυτοκτονίες να καταγράφονται όλο και πιο συχνά ως αίτιο θανάτου στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, με τα βορειότερα κράτη να καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά. Τα θέματα ψυχικής υγείας που ανακύπτουν στις σύγχρονες κοινωνίες αποτελούν τα βασικά αίτια αυτής της τραγικής εξέλιξης.

Στην Ελλάδα Η Γραμμή 10306 λειτουργεί δωρεάν και ανώνυμα όλο το 24ωρο. Απευθύνεται σε πολίτες κάθε φύλου και κάθε ηλικίας για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας τους απασχολεί (π.χ. άγχος, οικογενειακά ζητήματα, πένθος, κρίση πανικού).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This