Νέα επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος τον Σεπτέμβρη όπως και τον Αύγουστο

Μόνο για πράσινα και κίτρινα τιμολόγια

Must Read

Συνεχίζεται η επιδότηση στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και για τον μήνα Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι η μέση τιμή έως 25 Αυγούστου ήταν 123 ευρώ ανά Μεγαβατώρα και χθες 29 Αυγούστου ήταν 128 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Δηλαδή μέσα σε 4 μέρες αυξήθηκε κατά 4 μονάδες!




 

Μιλώντας στο real fm, ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης είπε πως «έχουμε τους πόρους από τη φορολογία που βάλαμε και εξετάζεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο μέχρι να υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών. Περιμένουμε να δούμε και τις τελικές τιμές που θα δώσουν οι πάροχοι». «Είμαι πιο κοντά να πάμε σε επιδότηση. Δεν θεωρούμε ότι η τιμή που διαμορφώθηκε τον Αύγουστο βγαίνει για τα νοικοκυριά χωρίς μια μικρή ενίσχυση».

Οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, για τον μήνα Αύγουστο, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Σημειώνεται πως οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.

Ποια κίτρινα τιμολόγια ρεύματος εξαιρούνται από τις επιδοτήσεις

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), ορισμένα κυμαινόμενα τιμολόγια ρεύματος, και συγκεκριμένα τα κίτρινα, δεν θα επιδοτηθούν τον Αύγουστο, καθώς οι τιμές τους είναι ήδη χαμηλές από τις εταιρείες προμήθειας.

Για την ώρα δεν βλέπω αύξηση στα τιμολόγια του νερού – Η Ελλάδα έχει πολύ φθηνές τιμές

Καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού -τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα- δεν προβλέπει η κυβέρνηση. Μιλώντας στο real fm, ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε πως «για την ώρα δεν βλέπω κάτι στον ορίζοντα».

Ο κ. Σκυλακάκης έσπευσε να αναφέρει πάντως πως η Ελλάδα έχει πολύ φθηνές τιμές στο νερό, διευκρινίζοντας παράλληλα, πως οι τιμές δεν είναι κυβερνητική ευθύνη αλλά της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής.

Ο ίδιος τόνισε πως το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εταιρείες ύδρευσης στην ΕΕ προβλέπει μόνο κινήσεις ανάκτησης κόστους.

Διαβάστε ακόμα: «Φωτιά» πάλι στο ρεύμα! Νέο «ράλι» στη χονδρεμπορική τιμή

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This