Ακόμα και ο Σόλτς ξεκίνησε τις απελάσεις Αφγανών – Άλλοι «ηγέτες» κάνουν πως κοιμούνται!

Must Read

Η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την μετά από πολλά χρόνια απέλαση Αφγανών μεταναστών που έχουν καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη.

Αυτή είναι η πρώτη απέλαση Αφγανών μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν το 2021. «Πρόκειται για Αφγανούς πολίτες, όλοι τους καταδικασμένοι από τη δικαιοσύνη και χωρίς δικαίωμα να παραμείνουν στη Γερμανία, εις βάρος των οποίων έχει εκδοθεί εντολή απέλασης», διευκρίνισε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σε ανακοίνωση. Φαίνεται πως αφού πρώτα η Γερμανία άνοιξε τον δρόμο για την ισλαμοποίηση της Ευρώπης κατάλαβε πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ναυλωμένο αεροσκάφος της Qatar Airways, που μετέφερε 28 Αφγανούς που διέμεναν σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας, αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Λειψίας με προορισμό την Καμπούλ σήμερα στις 06:56 (τοπική ώρα, 07:56 ώρα).

Η Γερμανία είχε σταματήσει τις απελάσεις μεταναστών προς το Αφγανιστάν με πρόφαση τους προβληματισμούς της κυβέρνησης για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Αφορμή για την αλλαγή πολιτικής ήταν το πρόσφατο χτύπημα της ισλαμικής τρομοκρατίας στη Γερμανία με τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού με μαχαίρι στο Μάνχαϊμ. Ενώ ο διάλογος για την απέλαση μεταναστών επανήλθε στο προσκήνιο στη Γερμανία μετά τη φονική επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ζόλινγκεν. Δράστης της επίθεσης, που προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, είναι ένας 26χρονος Σύρος μετανάστης εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί απόφαση απέλασης.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή διεξάγονται περιφερειακές εκλογές σε δύο κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, όπου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το μοναδικό δεξιό κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις κατά της μαζικής μετανάστευσης και της ισλαμιστικής ατζέντας AfD προηγείται. Φαίνεται πως η άνοδος της πατριωτικής δεξιάς παράλληλα με το πανευρωπαϊκό ρεύμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το μεταναστευτικό και την καταπολέμιση της μάστιγας του Ισλαμισμού θορύβησε μέχρι και τον ευαισθητούλη Σόλτς.

Ο Γερμανός καγκελάριος μάλιστα δήλωσε πως οι απελάσεις αυτές αποτελούν “ξεκάθαρο μήνυμα” προς τους εγκληματίες.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα πάρει μαθήματα από την Γερμανία η Ελλάδα ή αν θα χρειαστεί να θρηνήσουμε θύματα για να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία την αναγκαιότητα των απελάσεων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This