Δήμος Λάρισας για καταδικασμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ: «Κατέθεσε γνήσιο έγγραφο λευκού ποινικού μητρώου»

Δεν θα λειτουργήσει το ίδιο λούνα παρκ στην Αγιά - Ποιος ο λόγος

Must Read

Απάντηση στην πρωτοφανή απόφαση να λειτουργήσει λούνα παρκ στην Λάρισα παρά το γεγονός ότι η ιδιοκτήτρια έχει καταδικαστεί για τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009 και έχει παραπεμφθεί για τον θάνατο 13χρονης το 2019 στον Αλμυρό Μαγνησίας δίνει ο δήμος.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο δήμος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει, στο φάκελο των δικαιολογητικών το έγγραφο ποινικού μητρώου που κατατέθηκε ήταν λευκό, ενώ εξετάστηκε και η γνησιότητά του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ίδιο έγγραφο κατατέθηκε και στη δημοπρασία του Δήμου Αγιάς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η ασφάλεια των πολιτών, η εξασφάλιση συνθηκών ομαλής λειτουργίας και η προστασία από κινδύνους κάθε τύπου, αποτελούν βασικές προτεραιότητες και αδιαπραγμάτευτες αρχές σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων. Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας, σε κάθε διαδικασία που αφορά σε δημόσιο διαγωνισμό.

Με βάση τη διακήρυξη της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της ετήσιας εμποροπανήγυρης Λάρισας 2024 και συγκεκριμένα στα δικαιολογητικά συμμετοχής (αρθ. 6 της διακήρυξης), επί ποινή αποκλεισμού, προβλέπονταν μεταξύ άλλων και “απόσπασμα ποινικού μητρώου, έκδοσης του τελευταίου τριμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί σε αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας”.

Κατά τη διαδικασία της δημοπρασίας κατατέθηκε από τον πλειοδότη ο φάκελος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και το απόσπασμα του ποινικού μητρώου, το οποίο ήταν λευκό (μηδέν).

Αφού ελέγχθηκαν τα δικαιολογητικά, η αρμόδια Επιτροπή του διαγωνισμού που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, προχώρησε στην ανακήρυξη του πλειοδότη, ως όφειλε.

Κατά τη διαδικασία επανελέγχου των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν, επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του προαναφερόμενου αποδεικτικού».

Δεν θα πάει στην Αγιά

Την ίδια στιγμή η επιχειρηματίας δεν θα συμμετέχει στο πανηγύρι της Αγιάς που ξεκινάει αύριο καθώς με αποφαση του δήμου αποβλήθηκε η εταιρεία η οποία μέσω της δημοπρασίας ανέλαβε τη λειτουργία του λούνα παρκ για την εν λόγω εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια εγκατάστασης των παιχνιδιών, οι υπηρεσίες του δήμου διαπίστωσαν παρέμβαση των υπαλλήλων της εταιρείας στον πίνακα παροχής ρεύματος και ειδικότερα στο διακόπτη του ρελέ διαρροής. Μετά από αυτό δεν θα υπάρχει λούνα παρκ στο πανηγύρι της Αγιάς ενώ ο δήμος αναμένεται να κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δείτε επίσης:

«Ναι» στο τεχνικό έλεγχο στο λούνα παρκ – «Γιάννη ζεις θα δικαιωθείς» φώναζαν συγγενείς και φίλοι του 19χρονου

Χαλκιδική: Απορρίφθηκε ο τεχνικός έλεγχος που ζήτησε η οικογένεια – Πήρε εκ νέου άδεια λούνα παρκ στο οποίο πέθανε 13χρονη το 2019!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This