Έπη…

Must Read

Το ότι στην εποχή μας οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους το ξέραμε. Ομως, αυτό παραείναι. Μέχρι τώρα τι ξέραμε, φίλοι μου, ότι ήταν έπος; Τα ομηρικά έπη («Ιλιάδα» και «Οδύσσεια») την «Αινειάδα», τη «Μαχαμπαράτα», «Το τραγούδι των Νιμπελούγκεν», άντε και μερικά ακόμη.

Ομως, τώρα τελευταία, βοηθούσης και της υπερβολάντζας των δημοσιογράφων, κάθε μέρα έχουμε τουλάχιστον 112 (άντε 113, να μη λέει ο κ. Κικίλιας ότι ειρωνευόμαστε τον αριθμό-σωτηρία) έπη. Διαβάζω: «Επος. Το νέο γήπεδο της Μπαρτσελόνα» ή «Επική εμφάνιση με μπικίνι, που κόβει την ανάσα της Μπούμπα Μπίμπα (σταρ, κάτι σαν τη Μέριλ Στριπ, που έχει πει δύο λόγια σ’ ένα σίριαλ της πυρκαγιάς)» ή «Η επική απάντηση του βουλευτή Μπουρδόπουλου στον υπουργό Ψεύτογλου: “Μη μας το λες’’» ή «Επική ανατροπή. Ο Παπαρδελόπουλος πήρε μεταγραφή από το κανάλι Βόρβορος στο TV Αϊσέ. Η επική απάντηση του Βόρβορος».

Ολα αυτά, φίλοι μου, υφιστάμεθα επί καθημερινής βάσεως. «Μα, θα μου πει κάποιος, λύση υπάρχει. Γύρνα το κουμπί».

Και αν το κάνω, τι νομίζετε ότι θα βρω; Τα ίδια παντού, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Το 2009 το περιοδικό «Ταχυδρόμος» εξέδωσε το βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου «Ανθρωποι και ανθρωπάκια». Αναζητήστε το και διαβάστε το «Ρομέο ε Τζουλιέτα» και θα δείτε γιατί ο αλησμόνητος Τσιφόρος ήταν αυτός που ήταν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεκρός εποχικός πυροσβέστης σε τροχαίο έπειτα από 24ωρη(!) υπηρεσία – Οι καταγγελίες συναδέλφων του

Θρήνος και οργή επικρατεί στην οικογένεια των Εποχικών Πυροσβεστών της Θάσου, οι οποίοι πενθούν για τον αδόκητο θάνατο του...

More Articles Like This