Ο ΠΟΥ παρέδωσε 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας για τα παιδιά της Γάζας

Must Read

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά η εκστρατεία για τον εμβολιασμό κατά της πολιομυελίτιδας περίπου 640.000 παιδιών ηλικίας κάτω των 10 ετών στη Λωρίδα της Γάζας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει ήδη παραδώσει περίπου 1,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Ροκ Πίπερκορν, εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, προσθέτοντας πως καθ΄όδον προς την εμπόλεμη ζώνη είναι περίπου 400.000 επιπρόσθετες δόσεις. Θυμίζουμε πως στις 23 Αυγούστου ο ΠΟΥ επιβεβαίωσε ότι ένα αγοράκι που την Κυριακή θα γίνει ενός έτους παρέλυσε εξαιτίας του τύπου 2 του ιού της πολιομυελίτιδας, αποτελώντας το πρώτο κρούσμα στην περιοχή εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια.

Η μητέρα του δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως φοβάται για τη ζωή του γιου της, καθώς ντόπιοι υγειονομικοί της είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για να τον βοηθήσουν.  «Έχω συγκλονιστεί που ο γιος μου κόλλησε αυτή την αρρώστια μέσα στον πόλεμο και με κλειστά σύνορα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι ένα σοκ. Θα μείνει έτσι;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Είναι το μονάκριβο αγοράκι μου. Έχει το δικαίωμα να λάβει ιατρική φροντίδα – έχει το δικαίωμα να περπατήσει, να τρέξει και να κινηθεί όπως πριν… είναι άδικο που μένει παρατημένος στο αντίσκηνο χωρίς φροντίδα ή προσοχή».

Θυμίζουμε πως, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών στον παλαιστινιακό θύλακα, το Ισραήλ συμφώνησε με τη Χαμάς να προβεί σε κατάπαυση του πυρός στις περιοχές όπου αυτή θα λαμβάνει χώρα.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This