ΗΠΑ – Φλόριντα: Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

«Κανείς δεν πρέπει να κρίνεται παραβάτης για ό,τι είναι νόμιμο σε τόσες άλλες Πολιτείες»

Must Read

Πήρε ξεκάθαρη θέση. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης τροπολογίας νομιμοποίησης της κάνναβης, για ψυχαγωγική χρήση, σε ενήλικες στη Φλόριντα. Την Πολιτεία όπου βρίσκεται η προσωπική του κατοικία.

Ένα δημοψήφισμα άλλωστε για το ζήτημα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Φλόριντα τον Νοέμβριο ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές. Είναι σύνηθες εξάλλου στις ΗΠΑ οι ψηφοφόροι να ψηφίζουν ταυτόχρονα σε εθνικές εκλογές και σε πολλά άλλα τοπικά ζητήματα.

Το θέμα ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ψηφοφόρους νεότερων ηλικιών, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των κάτω των 50 ετών επιθυμεί τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς. «Στη Φλόριντα, όπως και σε τόσες άλλες Πολιτείες που το έχουν ήδη εγκρίνει, μια ποσότητα μαριχουάνας για προσωπική χρήση θα εγκριθεί για ενήλικες», τόνισε ο Τραμπ στο δίκτυό του, Truth Social.

«Κανείς δεν πρέπει να κρίνεται παραβάτης στη Φλόριντα για ό,τι είναι νόμιμο σε τόσες άλλες Πολιτείες. Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε ζωές και να σπαταλάμε χρήματα φορολογουμένων συλλαμβάνοντας ενήλικες για κατοχή ποσοτήτων μαριχουάνας για προσωπική χρήση», πρόσθεσε.

Ζήτησε, ωστόσο, την υιοθέτηση νόμων κατά της χρήσης κάνναβης σε δημόσιους χώρους «για να μην τη μυρίζουμε παντού, όπως σε τόσες πόλεις που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς».

Κατά τη νικηφόρα προεκλογική του εκστρατεία το 2016, ο Τραμπ υιοθέτησε μια ανεκτική στάση απέναντι στο θέμα της χρήσης κάνναβης, λέγοντας ότι θα επέτρεπε τις τοπικές αρχές να χειριστούν αρμοδίως το θέμα. Με την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων το 2017, κράτησε πιο διακριτική στάση, στηρίζοντας τις σκληρές θέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, σε θέματα επιβολής δημόσιας τάξης.

Το 2018, ο Τραμπ ανακάλεσε την ομοσπονδιακή πολιτική ανεκτικότητας που εφάρμοσε η Δημοκρατική κυβέρνηση Ομπάμα, σχετικά με τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση, δίνοντας στους εισαγγελείς το περιθώριο να ασκούν διώξεις σε κατόχους ποσοτήτων προσωπικής χρήσης. Εντούτοις, οι περισσότεροι εισαγγελείς δεν άσκησαν διώξεις.

Αν και τα 3/4 των Αμερικανών ζουν σε Πολιτείες όπου η χρήση κάνναβης είναι νόμιμη, αυτή δεν είναι ακόμη νόμιμη σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This