Έτοιμο να ανοίξει το κέντρο μεταναστών της Ιταλίας στην Αλβανία

Must Read

Η αλβανική πόλη-λιμάνι Σενγκίν ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μετανάστες που θα φτάνουν από την Ιταλία, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη προ μηνών μεταξύ του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της Ιταλίδας ομολόγου του Τζόρτζια Μελόνι.

Από την επίσκεψη της Μελόνι στο Σενγκίν στις 5 Ιουνίου 2024 και την επιθεώρησή της στο hotspot

Το νέο hotspot μεταναστών στο Σενγκίν, είναι ένα κέντρο (κράτησης) που δημιουργήθηκε βάσει συμφωνίας μεταξύ των Τιράνων και της Ρώμης για τη λειτουργία κέντρων για αιτούντες άσυλο στο αλβανικό έδαφος.

Η διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει τον Αύγουστο, αλλά αναβλήθηκε για αργότερα φέτος, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για το τέλος του έτους.

Ενώ το κέντρο επεξεργασίας έχει ολοκληρωθεί, ο καταυλισμός σε πρώην αεροπορική βάση όπου θα κρατούνται οι μετανάστες μέχρι να αποφασιστεί η μοίρα τους, εξακολουθεί να χτίζεται.

Η άφιξή τους θα ξεκινήσει μόλις το στρατόπεδο λειτουργήσει πλήρως.

Από την επίσκεψη της Μελόνι στο Σενγκίν στις 5 Ιουνίου 2024 και την επιθεώρησή της στο hotspot

Ορισμένοι Αλβανοί έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας τους να φιλοξενήσει μετανάστες, αλλά αυτές εξισορροπούνται από άλλους, που βλέπουν τα πιθανά οικονομικά οφέλη.

  • Με το θέμα ασχολήθηκε εκτενώς η εκπομπή «Across The Balkans» του TRT World με τη Nafisa Latic, που εστιάζει συγκεκριμένα στα ζητήματα και τα «ρήγματα» που διαμορφώνουν τη Νοτιοανατολική Ευρώπη σήμερα:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This