Απαξίωση ειρηνοδικών: Ίδια καθήκοντα, καμία εξέλιξη!

Must Read

Μεγάλη αναστάτωση στο Δικαστικό Σώμα με τους ειρηνοδίκες που τους κάνουν πρωτοδίκες και τους αφήνουν πάντα πρωτοδίκες, δίχως υπηρεσιακή εξέλιξη .

Πρωτοβουλία Ειρηνοδικών και κυρίως του εκλεγμένου συμβούλου κ. Νικήτα Βελία αμφισβητούν την εκπροσώπησή τους από τον πρόεδρο κ. Σεβαστίδη, τρεις μήνες μετά τις εκλογές και αναλαμβάνουν μόνοι τους πρωτοβουλία για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους.

Ακολουθεί το κείμενο της πρωτοβουλίας:

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χρ. Σεβαστίδης, έχοντας υπερκεράσει κάθε μέτρο και όριο του θεσμικού του ρόλου, αλλά και του κύρους του ως ανώτερου Δικαστή, πρακτική, άλλωστε, στην οποία δεν προσφεύγει για πρώτη φορά, κάνει υποδείξεις, σε εκλεγμένο εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου αυτή φορά, για πώς θα πρέπει να επιτελεί το έργο του.

Ειδικότερα:

1) Θεωρεί τις απόψεις του προεδρείου της Ένωσης απολύτως αποδεκτές, από κάθε μέλος της, απαγορεύοντας τη διαφωνία κι ως εκ τούτου τη Δημοκρατία, εντός κι εκτός αυτής.

2) Έχει την πεποίθηση ότι απαγορεύεται στους πολίτες, ακόμη κι αν αυτοί είναι Δικαστές, να συνομιλούν και να προσφεύγουν στην πολιτική εξουσία για να ενημερώσουν για τα Δίκαια Αιτήματά τους, ξεχνώντας, επιλεκτικά, μάλιστα, ότι ο ίδιος και η ομάδα του αποτέλεσαν τακτικούς συνομιλητές αυτής, καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, στο οποίο διαμορφώθηκε το προσβλητικό και απαξιωτικό για το 1/3 του Δικαστικού Σώματος σχέδιο νόμου περί της λεγόμενης «ενοποίησης».

3) Εξαπολύει κατηγορίες και προσβολές, κατά συναδέλφων, που τόλμησαν να διαφωνήσουν δημοσίως μαζί του, κατά τη συνήθη τακτική του.

4) Παραβλέπει ότι η κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και δη της Δικαστικής Ανεξαρτησίας συντελείται, κυρίως, από την άνιση μεταχείριση Δικαστών και την απώλεια κεκτημένων και δικαιωμάτων μεγάλου αριθμού ΙΣΟΒΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, που σε ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου δεν μπορεί να είναι ανεκτά, κι απειλεί να προσφύγει στα ευρωπαϊκά όργανα, δίνοντας στον χαρακτηρισμό συνδικαλισμός a la carte, τον απόλυτο ορισμό του.

5) Αμφισβητεί τον ρόλο των εκλεγμένων βουλευτών, και μάλιστα της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, να επιτελούν το κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έχουν εκλεγεί, από τον Ελληνικό Λαό.

6) Εκδηλώνει εχθρότητα κατά μεγάλου μέρους του Δικαστικού Σώματος, το οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, στο σύνολο του, με την πάταξη κάθε προσπάθειας ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους Ειρηνοδίκες, γνωρίζοντας ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις δεν επηρεάζουν την υπηρεσιακή κατάσταση των υπόλοιπων Δικαστών του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, τους οποίους παραπληροφορεί και τρομοκρατεί.

Οι δύο εκλεγμένοι Ειρηνοδίκες της ομάδας του προεδρείου της ΕνΔΕ, υφάρπαξαν τη στήριξη και την ψήφο των συναδέλφων, υποστηρίζοντας προεκλογικά, σθεναρά την ενοποίηση, την εμβόλιμη ένταξη των Ειρηνοδικών στην επετηρίδα των Πρωτοδικών, την αναγνώριση ετών υπηρεσίας και τοποθέτησή τους ως Πρωτοδικών γενικής επετηρίδας στον τόπο όπου ήδη υπηρετούσαν, ενώ τώρα τηρούν σιγή ιχθύος, ακόμη και στην παρούσα, τόσο κρίσιμη, συγκυρία για το σώμα των Ειρηνοδικών.

Περαιτέρω, ο πρόεδρος της ΕνΔΕ ομιλεί για χάος στη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση που ικανοποιηθούν τα Δίκαια Αιτήματα των Ειρηνοδικών. Ποιος, ποιες πρακτικές, πολιτικές κι απόψεις, προκαλούν χάος στη Δικαιοσύνη, κατέστη πλέον (με τις πάμπολλες, εντονότατες αντιδράσεις, σ’ αυτήν του την κίνηση) για άλλη μια φορά, προφανές. Δυστυχώς, τείνει να φτάσει στο απροχώρητο, έχοντας ξεπεράσει κάθε δυσοίωνη προσδοκία.

Ο πρόεδρος της ΕνΔΕ, λοιπόν, διατείνεται ότι θα εκτεθεί διεθνώς η Ελληνική Δικαιοσύνη αν προαχθεί ο νυν Ειρηνοδίκης σε Πρόεδρο Πρωτοδικών Ειδικής Επετηρίδας, με οριοθετημένα καθήκοντα, ώστε να μην θίγονται οι Δικαστές της Γενικής Επετηρίδας κι απειλεί να προσφύγει στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ένωση Δικαστών. Το αναμένουμε με ανυπομονησία, ώστε να παρέμβουμε καταλλήλως, επισημαίνοντάς του ότι αν αργήσει, θα προσφύγουμε νωρίτερα, ως σώμα νυν Ειρηνοδικών.

Κύριος σκοπός της Ένωσης είναι η προώθηση των συμφερόντων όλων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών. Ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ είναι ο πρώτος που οφείλει να εξυπηρετεί τον σκοπό αυτόν.

1) σύνταξη Ψηφίσματος, με ένταξη όλων των θέσεων, ως προς την υπηρεσιακή κατάσταση κι εξέλιξη των πρώην Ειρηνοδικών, το οποίο θα τεθεί σε ηλεκτρονική ψηφοφορία κι υπογραφή και θα κατατεθεί, απευθείας, στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό και Υφυπουργό Δικαιοσύνης καθώς και στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, στον Άρειο Πάγο, στην αρμόδια Επιτροπή Δικαιοσύνης του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου και σ όλες τις Δικαστικές Ενώσεις,

2) αίτημα για σύγκληση έκτακτου ΔΣ, για την γνωστοποίηση του ανωτέρω Ψηφίσματος και την συζήτηση επί του θέματος, καθώς και την κλήση του Προέδρου της ΕΝΔΕ, να «απολογηθεί» για την απαράδεκτη αυτή επιστολή, η οποία στρέφεται κατά του 1/3 του Δικαστικού Σώματος,

3) συλλογή υπογραφών, για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕνΔΕ,

4) να εξεταστεί, από τα μέλη του ΔΣ της μειοψηφίας, η περίπτωση πρότασης μομφής, στο ανωτέρω ΔΣ, με αιτιολογία την πλήρη απαξίωση των Ειρηνοδικών, από το προεδρείο της ΕνΔΕ, μέσω της εν λόγω επιστολής, αλλά και των προηγούμενων παρεμβάσεων του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πια, να θεωρείται, ότι το παρόν Προεδρείο, εκπροσωπεί και αυτούς,

5) γνωστοποίηση όλων των ανωτέρω θέσεων και δράσεων στα ΜΜΕ, ώστε να υπάρξει ενημέρωση, συζήτηση και πίεση, για τα θέματα που μας αφορούν, καθώς είναι κι ιδανική η συγκυρία της ερώτησης του βουλευτή της Κυβέρνησης, στη Βουλή, ώστε να υπάρξει γενικότερο ενδιαφέρον, από την πολιτική εξουσία,

6) γνωστοποίηση όλων των θέσεων μας, μέσω υπομνήματος, στους φορείς που θα κληθούν σε ακρόαση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου περί τροποποίησης ΚΟΔΚΔΛ κλπ. καθώς και ενημέρωση αυτών ότι οι θέσεις του προέδρου της ΕνΔΕ δεν εκφράζουν τους Ειρηνοδίκες αντίθετα προσβάλλουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της Δικαστικής Ανεξαρτησίας και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη, αφού δημιουργεί δεύτερης κατηγορίας Δικαστές.

Πρωτοβουλία Ειρηνοδικών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This