Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα – Σε προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. 

Παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας ομάδες ακροδεξιών πραγματοποίησαν συγκέντρωση

Must Read

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος όταν ομάδες ακροδεξιών αποτελούμενες από περίπου 250 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση παρά την απαγόρευση συναθροίσεων που είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Orange Press, αρχικά οι αστυνομικοί επέτρεψαν τη μικρή συγκέντρωση ατόμων απέναντι από τη Βουλή, ωστόσο δημιουργήθηκε ένταση όταν δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προς την πλευρά της Φιλελλήνων.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει 22 προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύτηκε «η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στην πλατεία Συντάγματος από μέλη του κινήματος “Συντακτική Εθνοσυνέλευση – Άμεση Δημοκρατία” καθώς και η πραγματοποίηση προσυγκέντρωσης την ίδια ημέρα, στις 10:30, από μέλη της “Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων”».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η απαγόρευση συγκεντρώσεων ισχύει από τις 06:00 της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου έως τις 06:00 της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου στην περιοχή που περικλείεται από τις εξής οδούς και λεωφόρους: Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Οπως διευκρίνιζε η ΕΛ.ΑΣ στην ανακοίνωσή της, «η συγκεκριμένη απαγόρευση επιβάλλεται, αφ’ ενός επειδή οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει και αφετέρου γιατί από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Απαγορευση συγκεντρωσεων ε; Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΑΣ γιατι επιτρεπεται να κανει προεκλογικες συγκεντρωσεις δηλαδη; Αλλα ξεχασα! Αυτος ειναι το κρατος οπως ελεγε και ενας αλλος τρελος! Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΙΜΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

  2. Η χουντική μαφία Μητσοτάκη δεν απαγορεύει συγκεντρώσεις αριστερών, αναρχικών και προμοταρει τα εκτρώματα διαφόρων σεξουαλικά ανωμαλων.
    Τι φοβάται από τη σημερινή συγκέντρωση;;

  3. Μα αφού “εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής..” πως να το επιτρέψει και η Αστυνομία; Μην είμαστε και πλεονέκτες..

  4. Ντροπή και αίσχος και εσείς μαζί με τα υπόλοιπα “αντικειμενικά” Μ.Μ.Ε..??
    Όταν βγαίνει να διαδηλώσει ο έλληνας πολίτης βαφτίζεται ακροδεξιός και εγώ δεν ξέρω τι άλλο όταν όμως βγαίνουν να διαδηλώσουνε… οι αριστεροι οιλοάτκι και η υπόλοιπες …”κοινωνικές” ομάδες “μούγκα άχνα” κριμα θεωρούσα το site πολύ αξιόπιστο και σοβαρό…μάλλον έκανα ΛΑΘΟΣ…!!!!!!!!!!!

  5. ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΊ;;;Τα πήρατε και σεις πουλημένα τομάρια …
    Όταν είναι διαδηλώσεις πακιστανών ,Αφγανών δεν απαγορεύονται από την Ελληνική Αστυνομία ,όταν είναι Έλληνες πολίτες τους βαφτίζεται ακροδεξιούς για να μη φανεί η αγανάκτηση των Ελλήνων… γουρούνια…

  6. Καμία σχέση με την πραγματικότητα.
    Δήλωσαν ότι δεν αφορά ιδεολογίες, αλλά την χώρα μας κανονική.
    κανένας δεν πέταξε τίποτα.
    Τα ΙΜΕΤ πέταξαν Δακρυγόνα για να κατέβουμε στην πλατεία. Πήγαν να χτυπήσουν μια ηλικιωμένη κυρία, μπικαν δύο νεαροί μπροστά για να την προστατέψουν, και τους συνέλαβαν.
    Είσαστε απαράδεκτοι!
    Δεν κάνατε τον κόπο, να στείλετε δικό σας δημοσιογράφο, και αναμεταδηδετε την ΕΡΤ, Αίσχος!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This