Λάρισα: Έγινε καφέ η θάλασσα στον Αγιόκαμπο!

Ο κόσμος έτρεχε να πάρει τα αυτοκίνητα

Must Read

Μνήμες και εφιάλτες Daniel, έναν χρόνο πριν, βίωσαν οι κάτοικοι στον Αγιόκαμπο Λάρισας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν ξέσπασε βροχή στην περιοχή και για μια ακόμη φορά όλα τα ρέματα κατέβασαν νερό…

Μάλιστα, όπως είπε κάτοικος, περίοικοι εκατέρωθεν του ρέματος «Πουρί», έτρεχαν πανικόβλητοι στις 2 το πρωί, για να πάρουν τα αυτοκίνητα, μεταφέροντάς τα στον παραλιακό δρόμο, φοβούμενοι να μην επαναληφθούν τα περσινά πλημμυρικά φαινόμενα. Όπως τόνισε: «Το ρέμα δεν έχει ακόμα καθαριστεί από πέρυσι».

Μάλιστα μόλις χθες και πριν συμβούν όλα αυτά, οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν στην ΕΡΤ, αναφέροντας: «Αυτές τις μέρες κλείνει ένας χρόνος από την καταστροφικές πλημμύρες που μας επιφύλαξε ο Daniel. Έναν χρόνο τώρα βιώνουμε την πλήρη απουσία της πολιτείας, όποιας βαθμίδας κι αν είναι αυτή. Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με τον άμεσο κίνδυνο να υποστούμε τις ίδιες συνέπειες από μικρότερης ίσως κλίμακας καιρικά φαινόμενα».

Η εκβολή του ξεροπόταμου στο ύψος της κρεμαστής γέφυρας (που σκωπτικά αποκαλείται και «Καλατράβα»), είναι οφθαλμοφανές ότι παραμένει στενότερη σε σχέση με την κοίτη του. Μέχρι στιγμής δε υπήρξε καμία δραστηριότητα απόσυρσης των φερτών υλικών που προκάλεσε η περσινή πλημμύρα. Δεν ενισχύθηκε καθ’ ύψος η κοίτη, στα σημεία που παρατηρήθηκε η υπερχείλιση.

Οι κάτοικοι με ίδια μέσα και την ευγενική βοήθεια επιχειρηματιών που διαθέτουν χωματουργικά μηχανήματα, προσπαθούν να επαναφέρουν τους δρόμους στην αρχική τους μορφή, αφού η πλημμύρα τους είχε μετατρέψει σε χειμάρρους. Η απουσία της Πολιτείας σ’ όλα τα επίπεδα, ήταν και παραμένει επιδεικτική.

Τα τελευταία χρόνια έγιναν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στον παραλιακό δρόμο, με αποτέλεσμα ο οικισμός που διαμένουμε να έχει εγκλωβιστεί χαμηλότερα από το επίπεδο του. Η αμέλεια της πολιτείας να συνδυάσει την βελτίωση του παραλιακού δρόμου, με συνοδά έργα, που να αποτρέπουν πλημμυρικά φαινόμενα (ακόμη ηπιότερα σε σχέση με το περσινό), έχει μέχρι στιγμής αλλεπάλληλες καταστροφικές συνέπειες στις ιδιοκτησίες μας.

Στην παραλία, από την γέφυρα «Καλατράβα» έως τα όρια που αρχίζει ο οικισμός της Σωτηρίτσας, δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στις άλλες περιοχές. Είναι ζήτημα τύχης, που δεν θρηνήσαμε μέχρι στιγμής κάποιο θύμα από τα διερχόμενα, τις περισσότερες φορές με μεγάλη ταχύτητα, αυτοκίνητα.

πηγή: onlarissa

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This