Νέα κόλπα του Σουλτάνου: Σκόπια και Τουρκία περικυκλώνουν την Ελλάδα

Η Τουρκία δωρίζει εξοπλισμούς εξαγοράζοντας του Σκοπιανούς

Must Read

Η Τουρκία προχώρησε στην παροχή δωρεάν εξοπλισμού στα Σκόπια, ευελπιστώντας στην εξαγορά των Σκοπιανών και την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας.

Ο εξοπλισμός που θα παραλάβουν τα Σκόπια περιλαμβάνει: γυαλιά νυχτερινής όρασης, εξοπλισμό ranger, εξοπλισμό επικοινωνίας και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV). Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα επιδιώκει να αντισταθμίσει τις κινήσεις της Ελλάδας με τακτικές αντιπερισπασμού στα Σκόπια, τα οποία έχουν βλέψεις απέναντι στην εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και μπορούν να αποτελέσουν ορμητήριο για μία διπλή επίθεση απέναντι στη Θράκη και τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με το Έθνος ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων υπενθύμισε τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που ξεπερνούν τα 30 χρόνια. Αναγνώρισε την επιχορήγηση της Τουρκίας ως επιβεβαίωση της διαρκούς φιλίας, ενώ παράλληλα επισήμανε την ενίσχυση της στρατιωτικής ικανότητας της χώρας του με σύγχρονο εξοπλισμό. «Αυτή η επιχορήγηση από την Τουρκία αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αληθινή και διαρκή φιλία μεταξύ των λαών μας. Εκ μέρους του λαού και του στρατού μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος για αυτή την επιχορήγηση, η οποία θα ενισχύσει την ικανότητα του στρατού μας και έτσι θα ενισχύσει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της συμμαχίας».

Η Τουρκική εξωτερική πολιτική επιδιώκει την σύσφιξη των σχέσεων με τα Σκόπια καθιστώντας τα όλο και πιο εξαρτημένα από την Άγκυρα, σκοπεύοντας στην αξιοποίηση των Σκοπίων για την περικύκλωση της Ελλάδας, με τον τουρκικό στρατιωτικό βραχίωνα να αποκτά όλο και πιο έντονη παρουσία και επιρροή στα βόρεια σύνορα μας.

Ο αρχηγός ΓΕΣ Σκοπίων δήλωσε: «Η Τουρκία είναι η αδελφή μας χώρα που έχει δείξει ειλικρινή υποστήριξη και φιλία πολλές φορές. Η συνεχής βοήθεια που λαμβάνουμε από την Τουρκία για την ανάπτυξη της αμυντικής μας ικανότητας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς.»

Την ώρα που οι Τούρκοι προχωρούν σε όλο και πιο προκλητικές κινήσεις στο Αιγαίο και το τουρκικό προξενείο στη Θράκη επιδιώκει την αυτονόμηση της περιοχής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμάει να ονειρεύεται συνθήκες φιλίας και προσφυγές στη Χάγη. Το θέμα είναι πως όσο ο Μητσοτάκης κοιμάται, ο Σουλτάνος προετοιμάζει το έδαφος για τις επόμενες κινήσεις του και η ελληνική κυβέρνηση, αντί να κοιτάζει τους τουρκικούς ελιγμούς στα Σκόπια, κουνάει το δάχτυλο σε όσους αρνούνται τον προδοτικό όρο «Βόρεια Μακεδονία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This