Κορόνες και σχέδια επί χάρτου με φόντο τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ!

Πώς θα κινηθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι έναντι των εξελίξεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Must Read

Σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάζει τα 50 του γενέθλια, καθώς πριν από μισό αιώνα ο Ανδρέας Παπανδρέου σήκωσε στο χέρι του τη διακήρυξη της ίδρυσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Από τότε έως σήμερα τα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ για ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη ξεθώριασαν μέσα από τα Μνημόνια, τη χρεοκοπία, το πελατειακό κράτος και τη διαφθορά, που έγινε συνώνυμο του πράσινου χρώματος. Ωστόσο, η αίγλη του Ανδρέα Παπανδρέου παραμένει ισχυρή και γι’ αυτό άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι προέδρου της σημερινής κούρσας διαδοχής έχουν αναφορά στον ιστορικό πρόεδρο και ιδρυτή του Κινήματος.

Ηδη άλλωστε οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι (Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος) είτε κάνουν ευθείες αναφορές στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, είτε τον έχουν σε περίοπτη θέση στα προεκλογικά τους βίντεο. Οι αναφορές όμως στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στο πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που φέρει το όνομά του έχουν την αξία τους και για την πολιτική που θέλουν να ακολουθήσουν σε χρόνο ενεστώτα.

Αλλωστε, τόσο ο Χάρης Δούκας όσο και ο Παύλος Γερουλάνος προετοιμάζονται για την αριστερή στροφή του κόμματος, όσο όμως και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αποσυνέδεσε το κόμμα από τον πράσινο ήλιο, όπως η Ν.Δ. από τον γαλάζιο πυρσό. Το μείζον ωστόσο ζήτημα που προκύπτει πλέον είναι πώς θα κινηθούν οι υποψήφιοι πρόεδροι έναντι των εξελίξεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς με τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο μαζικής προσέλευσης στελεχών και μελών προς τη Χαρίλαου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που αποτελεί τον «σκληρό» στην υπόθεση σύγκλισης των δύο κομμάτων, ξεκαθάρισε πως στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν πίσω τους τυχοδιώκτες, αλλά τον απλό κόσμο της Κεντροαριστεράς. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει μεγάλο, αν φέρουμε πίσω αυτούς που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ. για να αποκτήσουν βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, αλλά με τον απλό κόσμο. Στο Ηράκλειο και στην Κρήτη δεν επέστρεψαν οι τυχοδιώκτες, αντίθετα ο λαός επέστρεψε, η Αυτοδιοίκηση επέστρεψε, τα επιμελητήρια επέστρεψαν».

Είπε και κάτι άλλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Βάψαμε περιοχές του χάρτη πράσινες μετά από χρόνια και κάποιοι δεν άφησαν ούτε λίγες ώρες τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις περιοχές και σε όλη την περιφέρεια να χαρεί με το αποτέλεσμα και τον αγώνα που έδωσαν».

Ο Παύλος Γερουλάνος, από την άλλη πλευρά, δείχνει να κοιτάει τις διεργασίες από διαφορετική βάση. «Είναι μεγάλη η ανάγκη ύπαρξης ενός πόλου προοδευτικού, που θα κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο ενιαίος πόλος περνάει μέσα από ένα κυρίαρχο και ανοιχτό ΠΑΣΟΚ, που θα ανοίξει τις πόρτες του σε κάθε προοδευτικό πολίτη, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, δηλαδή και απογοητευμένους προοδευτικούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, στη βάση του πολιτικού σχεδίου της αναγέννησης».

«Θέλουμε όλους τους πολίτες που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Καλούμε όσους έκαναν διαφορετικές επιλογές, όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ., να επιστρέψουν σπίτι τους. Για το μεγάλο πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Για να κυβερνήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται να γίνει μια μεγάλη αγκαλιά, που θα συγκεντρώσει όσους πιστεύουν ότι η προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον» τόνισε από τη πλευρά του ο Χάρης Δούκας.

*πηγή: εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This