Γερμανία: Θρίαμβος της αντισυστημικής δεξιάς στις εκλογές – Τα αποτελέσματα

Μονοψήφια ποσοστά για τον συνασπισμό του Σόλτς

Must Read

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το αντισυστημικό δεξιό κόμμα AfD προηγείται των αντιπάλων του στη Θουριγγία και βρίσκεται σε απόσταση μίας μονάδας από την πρώτη θέση στη Σαξονία. Οι εκλογές στα δύο γερμανικά κρατίδια θεωρούνται βαρόμετρο για τις ομοσπονδιακές εκλογές του επόμενου έτους και δημοψήφισμα για τον κυβερνητικό συνασπισμό των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων.

Στη Θουριγγία το afD προηγείται με διαφορά σχεδόν 10 μονάδων από τους χριστιανοδημοκράτες καταγράφοντας μία μεγάλη νίκη και εκλέγοντας 32 από τους 88 βουλευτές στο κρατίδιο με ποσοστό 32.8%. Το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα καταγράφει ποσοστό μόλις 6%, αριθμός τόσο χαμηλός που θα προκαλούσε ψυχρολουσία ακόμη και στη Κουμουνδούρου. Στην τρίτη θέση βρίσκεται με 15.8 το αριστερό ευρωσκεπτικιστικό κόμμα BSW ,το οποίο απορροφά τα ποσοστά που έπαιρνε κάποτε το κόμμα της Αριστεράς, που πλέον βρίσκεται σε τροχιά εξαφάνισης, εξαιτίας των θέσεων του για την μεταναστευτική κρίση και του προοδευτισμού του.

Οι εκλογές του 2024 είναι μόλις η τρίτη φορά που το AfD κατεβαίνει στις εκλογές στη Θουριγγία. Το κόμμα ιδρύθηκε το 2013 και εξακολουθεί να είναι σχετικά νέο στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, αλλά έχει σημειώσει σταθερή άνοδο της δημοτικότητας του, ιδίως σε ορισμένα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας. Στη Θουριγγία, έχει καταφέρει να τριπλασιάσει το ποσοστό του στις τρεις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στα κρατίδια, από 10% το 2014 σε πάνω από 30% το 2024.

Στη Σαξονία, τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα για το κόμματα του συστημικού χώρου. Με περίπου 32% των ψήφων, οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν μόνο ένα μικρό προβάδισμα έναντι του 30,8% του AfD. Το BSW έρχεται τρίτo με 12% και το κυβερνών SPD του Σόλτς καταγράφει ξανά εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά παίρνοντας μόνο 7,3%.

Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Γερμανία αποτυπώνουν την αγανάκτηση του λαού με τις αντιδημοφιλείς πολιτικές της κυβέρνησης Σολτς και ιδίως με την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας της κυβερνητικής ανοχής και προώθησης του εξισλαμισμού της Γερμανίας αλλά και όλης της Ευρώπης, με τις τρομοκρατικές επιθέσεις και τα περιστατικά βίας στα οποία πρωταγωνιστούν παράνομοι μετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες, όλο και να αυξάνονται.

Τα δύο κόμματα που παρουσιάζουν σημαντική άνοδο, ένα δεξιό και ένα αριστερό, επίσης έχουν ως κοινό στοιχείο τον αντισυστημισμό τους και την αντίθεση τους στις κυρίαρχες πολιτικές της ΕΕ. Μάλιστα και τα 2 ζητάνε αλλαγή στάσης της Γερμανίας σε ό,τι αφορά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, με τον γερμανικό λαό να φαίνεται πως πλέον έχει κουραστεί από την συνεχή παροχή στήριξης στο καθεστώς Ζελένσκι.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μην κάνετε πως δεν γνωρίζετε τι εστί AfD.
    Το αντι-συστημικό είναι η μάσκα του ΝΑΖΙΣΜΟΥ που επανέρχεται στη Γερμανία, όπως ήταν αναμμενόμενο -αφού οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να είναι τα αφεντικα της Ευρώπης- και ήταν φυσικό και εύκολο να ΒΡΟΥΝ το νέο εχθρό τους …
    Πάντα βρίσκουν τους ¨εχθρούς¨ τους αυτοί ¨αφέντες¨ και αιματοκυλούν την Ευρώπη.
    Τους Τούρκους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ τους καλοδέχτηκαν χρόνια τώρα στη Γερμανία, αλλά δεν είδαμε καμία αντίδραση ούτε εσωτερική -στη Γερμανία- ούτε και από εσας τους ΚαθαροΔεξιούς στα καθ ημάς!
    Την ολέθρια γερμανική επιρροή στα εσωτερικά της φίλης τους ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ με τα ναζιστικά Αζοφάκια δεν είδα να την κατακρίνει κανείς, ελάτε τώρα!
    _ Η αντίδραση στα όσα καταλογίζουν/ζετε στο ¨Σύστημα¨ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει και χωρίς την ανάταση του δεξιύ χεριού, χωρίς την ΑΡΝΗΣΗ του Ολοκαυτώματος … λίγη ντροπή!

    • Τι λες, άνθρωπε του Θεού; η Weidel είναι λεσβία και “ζευγάρι” με την Sarah Bossard. Πιο woke δεν γίνεται. Το AfD είναι συστημικό κόμμα που ανακόπτει με έμμεσο τρόπο την άνοδο μιας πραγματικής ακροδεξιάς. Μη γράφεις τόσο επιπόλαια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This