Σε κατάσταση σοκ το Ισραήλ – Ξεκινάει γενική απεργία μετά τις μαζικές διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου

Σε ασφυκτικό κλοιό ο Νετανιάχου

Must Read

Θλίψη και οργή στους δρόμους του Ισραήλ, καθώς οι δολοφονίες ομήρων πιέζουν τον Νετανιάχου να εξασφαλίσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Σε όλη την επικράτεια της χώρας, δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν στους δρόμους σε μια από τις μεγαλύτερες πανεθνικές διαδηλώσεις από το ξέσπασμα του πολέμου του Ισραήλ κατά της Χαμάς, καθώς οι διαδηλωτές καλούν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να δώσει τερματίσει την σύρραξη και να βρει λύσει για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο θυμός κατά του Νετανιάχου – ο οποίος έχει κατηγορηθεί από ορισμένες οικογένειες ομήρων και τους υποστηρικτές τους ότι καθυστερεί τις προσπάθειες για μια συμφωνία – έφτασε σε σημείο βρασμού την Κυριακή, καθώς οι διαδηλωτές απάντησαν με οργή στην είδηση ότι άλλοι έξι αιχμάλωτοι βρέθηκαν νεκροί στη Γάζα. Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο του Ισραήλ κάλεσε σε γενική απεργία τη Δευτέρα και απείλησε να κλείσει «ολόκληρη την ισραηλινή οικονομία».

Τρεις από τους έξι ομήρους που βρέθηκαν νεκροί, μεταξύ των οποίων ο Ισραηλινοαμερικανός Hersh Goldberg-Polin, αναμενόταν να απελευθερωθούν σε μια ενδεχόμενη εκεχειρία, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι στο CNN. Οι αυτοψίες έδειξαν ότι πυροβολήθηκαν από κοντινή απόσταση την Πέμπτη ή την Παρασκευή το πρωί– οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν την ανάκτηση των σορών τους από υπόγεια σήραγγα στη Ράφα το Σάββατο.

Στο Τελ Αβίβ, μια ομάδα διαδηλωτών στάθηκε πίσω από ένα ψεύτικο νεκροταφείο κρατώντας πινακίδες που έγραφαν το όνομα του Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς επέρριπταν ευθύνες στον πρωθυπουργό για το θάνατο των ομήρων. Αργότερα το βράδυ, η αστυνομία έριξε χειροβομβίδες κρότου λάμψης σε διαδηλωτές που απέκλεισαν την εθνική οδό. Η Ναάμα Λαζίμι, μέλος του ισραηλινού κοινοβουλίου που ήταν παρούσα στη διαδήλωση, δήλωσε στο X ότι οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης «ρίχτηκαν προς τις δύο πλευρές όπου στέκονταν οι διαδηλωτές εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση».

Στην Ιερουσαλήμ, διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Νετανιάχου, καθώς συνεδρίαζε το υπουργικό συμβούλιο. Η Eden Kramer, η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση με ένα μικρό παιδί σε καροτσάκι, δήλωσε ότι διαδήλωνε για το μέλλον του παιδιού. «Ελπίζουμε ότι όλοι θα έρθουν σήμερα για να μεταφέρουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση: Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο έτσι», δήλωσε η ίδια.

Η κατάσταση στο Ισραήλ είναι ιδιαίτερα έκρυθμη αυτή τη στιγμή με την βία στους δρόμους να αυξάνεται και τον Νετανιάχου να βρίσκεται σε όλο και πιο δύσκολη θέση αν δεν βρεθεί μία λύση σύντομα για την Γάζα και τους ομήρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This