Η Τουρκία επιτίθεται, η κυβέρνηση καθεύδει

Must Read

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία και επιθυμεί αλλά και προετοιμάζεται να διεκδικήσει στρατιωτικά και εδάφη και ύδατα και πλουτοπαραγωγικές πηγές από την Ελλάδα. Οι συστηματικοί και φρενήρεις εξοπλισμοί της γείτονος, αρκετοί εκ των οποίων δεν είναι αγορασμένοι από ξένες χώρες αλλά δική της παραγωγή, καθώς και οι σαφείς επεκτατικές και φιλοπόλεμες διακηρύξεις του Ερντογάν και υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων αποτελούν ισχυρότατες ενδείξεις για όσα πρόκειται να συμβούν.

  • Η θέση μας/
    Εφημερίδα Δημοκρατία

Αποδείξεις για τα προαναφερθέντα είναι όσα έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν. Το περιστατικό της Κάσου είναι πολύ «χοντρό» για να αγνοηθεί. Οι Τούρκοι αμφισβήτησαν ευθέως την ελληνική ΑΟΖ και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε πίσω. Περιοριστήκαμε από μόνοι μας στα έξι μίλια, χωρίς η Τουρκία να χρειαστεί να δαπανήσει ούτε μία σφαίρα. Απλώς, με την απειλή χρήσης βίας, ο πρωθυπουργός της χώρας μας και το υπουργικό του συμβούλιο προέβησαν σε μια ενέργεια που θα στιγματίζει την Ιστορία μας και θα θίγει τα συμφέροντα του έθνους για πολλές δεκαετίες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει υποχωρήσει χιλιοστό σε όσα παραληρηματικά λέει για «Γαλάζιες Πατρίδες», παγκόσμιο ρόλο της Τουρκίας, επέκταση της επικράτειας της χώρας του και άλλα τινά. Παρά ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύνολο των προπαγανδιστικών εργαλείων της κυβέρνησής του μιλούν για… καλό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει συναντήσει πέντε φορές μέσα στο 2024 τον Τούρκο πρόεδρο και αυτή την περίοδο ετοιμάζεται και επόμενη συνάντηση στην Αγκυρα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο υποχωρήσεων, ενδοτισμού και παραχωρήσεων εθνικών δικαιωμάτων στην Αγκυρα. Το μοναδικό αντάλλαγμα που έχει ληφθεί από την άλλη πλευρά είναι ευχολόγια και επαναλήψεις του πολυφορεμένου κλισέ του… καλού κλίματος.

Ο εξευμενισμός δεν αλλάζει μυαλά σε χώρες όπως η Τουρκία. Απλώς τους ανοίγει την όρεξη για ακόμα περισσότερες προκλήσεις και διεκδικήσεις. Αυτό σίγουρα το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά επιλέγει να συμπεριφέρεται με τρόπο που εξυπηρετεί τις τουρκικές επιδιώξεις. Η Τουρκία διεκδικεί και επιτίθεται και η ελληνική κυβέρνηση καθεύδει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΙΣ….

    Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

    Παιχνίδια πολέμου κυβέρνησης με Τουρκία. Και ημείς καθεύδομεν!

    Στις παραμονές της πλήρους απογύμνωσης της αεράμυνας της Ελλάδας κατ’ απαίτηση της Γερμανικής πρωτοβουλίας και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να σταλούν περισσότερα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, ο υπουργός άμυνας Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε τη δημιουργία «αντι-ντρόουν θόλου». Τα γέλια που προκάλεσε στο τουρκικό επιτελείο η ανακοίνωση του Δένδια, ήταν τόσο ηχηρά, που μας έφεραν στο νου ένα λαϊκό στιχούργημα:

    Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και τα ελληνικά AWACS, που ο Έλληνας φορολογούμενος τα αγόρασε σε τιμές μονοπωλιακά υψηλές, επιχειρούν ήδη στην Ουκρανία και συνιστούν νόμιμο στόχο για τις ρωσικές δυνάμεις. Ενώ οι Patriot που στάλθηκαν για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της ARAMCO από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης, παραμένουν στη Σαουδική Αραβία.

    Μόλις χθες Τετάρτη το POLITICO ανέφερε ότι η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπάερμποκ και ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανάλαβαν πρωτοβουλία «Άμεσης Δράσης για την Αεράμυνα» για να πείσουν τους εταίρους στο ΝΑΤΟ και όχι μόνο, να στείλουν επειγόντως τα απαραίτητα συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία.

    dimitriskazakis. blogspot. com /2024/04/blog-post_18.html

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.!!!!!!

  2. Να βγει η 4ετια, να βγει κι η 2η 4ετια να κανουμε τη μπαζα μας και δε πα να βγαλει αλλος το φιδι απ’τη τρυπα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This