Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την πάταξη της χρήσης κινητών στα σχολεία

Δεν πρόκειται για ελληνική καινοτομία

Must Read

Οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη επιβάλλουν απαγορεύσεις των smartphones στα σχολεία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον εθισμό στις οθόνες και τον ψηφιακό εκφοβισμό.

Τα παιδιά ξεκινούν τη μέρα τους στο Διεθνές Σχολείο Bogaerts κοντά στις Βρυξέλλες βάζοντας τα smartphones τους σε ένα ντουλάπι. «Αν τους πιάσουμε με το τηλέφωνο, το κατάσχουμε και τους το επιστρέφουμε στο τέλος της ημέρας», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου, David Bogaerts. Εκατοντάδες σχολεία στις Βρυξέλλες και στη νότια περιοχή της Βαλλονίας του Βελγίου πρόκειται να ακολουθήσουν το παράδειγμα του ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η νέα κυβέρνηση της γαλλόφωνης κοινότητας ανακοίνωσε σχέδια για την απαγόρευση των smartphones στα δημοτικά σχολεία και στα τρία πρώτα έτη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η τάση αυτή δεν έχει επικρατήσει μόνο στο Βέλγιο: Η Ολλανδία έχει απαγορεύσει τις συσκευές, και οι υπουργοί Παιδείας στη Γαλλία και την Ιρλανδία δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι το εξετάζουν επίσης. Η επίδραση του υπερβολικού χρόνου χρήσης της οθόνης στην ψυχική υγεία των παιδιών έχει εκτοξευθεί στην πολιτική ατζέντα – αναφέρθηκε μάλιστα ονομαστικά από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen στο πρόγραμμά της για την επόμενη θητεία της.

Η τάση αυτή πρόσφατα απασχολεί και την Ελλάδα όπου έχει έρθει στο προσκήνιο η απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων με σκοπό την προστασία των μαθητών και των καθηγητών από τις αρνητικές επιπτώσεις που η χρήση τους επιφέρει, όπως ο ψηφιακός εκφοβισμός και η διαπόμπευση σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο εθισμός στην οθόνη και η διάσπαση προσοχής.

Δείτε Επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This