Δώρα Αυγέρη για διπλή μεταμόσχευση: «Αυθάδης παραχάραξη της ιστορίας από τον υπουργό Υγείας»

Must Read

Με μία αιχμηρή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Δώρα Αυγέρη, κατακεραυνώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη, για την διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούσαν στην διπλή μεταμόσχευση που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο ΕΣΥ. Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας μέσω Χ έκανε λόγο για την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα, όταν στην πραγματικότητα είχαν προηγηθεί αρκετές στο παρελθόν, με αποτέλεσμα η ίδια η πλατφόρμα να σπεύσει να τον…διορθώσει για την παραπληροφόρηση.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα του αείμνηστου Παναγιώτη Σπύρου με τη αυθάδη παραχάραξη της ιστορίας από τον υπουργό Υγείας! Εκτός από αρχαία ιστορία ας ”μελετήσει” και την σύγχρονη, γιατί φαίνεται ότι έχει χάσει κεφάλαια!», αναφέρει η Δώρα Αυγέρη στην ανάρτησή της και καταλήγει:

«Το 1996 δεν κείται μακριά. Ήταν τότε που γινόταν στην Ελλάδα, στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, η πρώτη διπλή μεταμόσχευση, καρδιάς και πνευμόνων. Δότρια ένα 12χρονο κορίτσι, λήπτης ένα 14χρονο αγόρι από την Ξάνθη!».

Μάλιστα, η ίδια επισυνάπτει ένα σύνδεσμο, στον οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στην πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων σε ανήλικο στη χώρα, το 1996. Λήπτης ήταν ο 14χρονος Νίκος Κανδύλης, ένας μαθητής από την Ξάνθη, που έπασχε από ιδιοπαθή πνευμονική υπέρταση και βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας.

Ήταν σε λίστα αναμονής για δύο χρόνια και η ζωή του εξαρτιόταν από την τύχη, η οποία τελικά του «χαμογέλασε» μέσα από ένα τραγικό περιστατικό. Μία 12χρονη υπέστη βαριά εγκεφαλική κάκωση μετά από τροχαίο και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας. Όταν οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι το μικρό κορίτσι ήταν κλινικά νεκρό, οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν όλα τα όργανά του.

Η καρδιά και οι πνεύμονές της ήταν το διπλό μόσχευμα που κράτησε στη ζωή τον 14χρονο Νικολάκη. Η μεταμόσχευση διήρκεσε τρεις ώρες και την έφερε εις πέρας η επιστημονική ομάδα του καρδιοχειρουργού, Παναγιώτη Σπύρου.

Δείτε επίσης: Ο πρώτος Έλληνας υπουργός που κατηγορήθηκε για διασπορά ψευδών ειδήσεων στο X!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This