Γάμο ο πρόεδρος, κόλλυβα το κόμμα

Η περίπτωση Κασσελάκη πρέπει να περάσει στα λεξικά, ως διευκρινιστική του όρου «τραγέλαφος»

Must Read

Μια απαραίτητη διευκρίνιση: τη θηλιά στον λαιμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν την έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ούτε καν ο Τσίπρας. Και ο τέως και ο νυν είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Τούτο το κόμμα είναι η τρανή απόδειξη της ισχύος της ηρακλειτείου φράσεως «ἦθος ἀνθρώπῳ δαίμων» (μοίρα του ανθρώπου ο χαρακτήρας του). Μοίρα αυτού του κόμματος η εξαΰλωση, διότι ο ίδιος ο χαρακτήρας του ορίζει ότι ως σχηματισμός -και μάλιστα «και ικανός και έτοιμος να κυβερνήσει»-* δεν προώρισται να ζήσει εκτός των ορίων του περιθωρίου. Κι είναι στ’ αλήθεια περιθώριο οτιδήποτε αντιτίθεται με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των πολλών, και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει τις ιδεοληψίες και τα γινάτια των λίγων.

Ο Τσίπρας με το Μνημόνιο της Αριστεράς, την εκδικητική φορολόγηση της μεσαίας τάξης, τις Πρέσπες, την ανομία και τη λαθρομετανάστευση άνοιξε τον δρόμο για να συντριβεί εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει εξ Αμερικής ο κ. Κασσελάκης με τον σύζυγό του και τον σκύλο τους.
Και δώσ’ του οι φωτογραφίες με το ζευγάρι να γυμνάζεται, να βολτάρει, να γευματίζει εις τας Αθήνας και την περιφέρεια και να καλοπερνά, την ίδια στιγμή που η χιλιομπαλωμένη μαούνα της Ακρας Αριστεράς μπάζει νερά από παντού και πάει καρφί για τον βυθό. Και η Ελλάς μυρίζει σαπίλα από τον Βόλο μέχρι την Κρήτη, και τα συριζιάνικα ΜΜΕ έχουν ξεμείνει από ρευστό κι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κι ο κ. Κασσελάκης παντρεύτηκε και έκανε κι ένα γλέντι τριήμερο (ίσως και τετραήμερο). Μια ταιριαστή εικόνα στο ντεκόρ της νεοελληνέζικης Πομπηίας με σος αμερικάνα και μέλλον μαγειρεμένο α λα τούρκα.

*Και η Νέα Δημοκρατία του υπαρκτού μητσοτακισμού στον συριζέικο κανόνα υπάγεται. Προς αφανισμό βαίνει. Είναι αδύνατον να μην περιθωριοποιηθεί κόμμα, η ηγεσία του οποίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη φύση του πολιτικού σχηματισμού. Και Συμφωνίες Πρεσπών ανέχεται και αριστερίστικες πολιτικές (κλεισίματα εκκλησιών, πελατειακό κράτος, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ομόφυλους «γάμους») εφήρμοσε και εφαρμόζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δάνης… ταξίδεψε στ’αστέρια

Εχασε τελικά την πολύμηνη άνιση μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή, σε ηλικία 75 ετών, ο Δάνης...

More Articles Like This