Σοκαριστική καταγγελία: Μόνο μία συσκευή αλκοτέστ είχαν τα Χανιά ολόκληρο τον Αύγουστο!

Τι αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Must Read

Σοκ προκαλεί η καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» ότι τον Αύγουστο στα Χανιά υπήρχε μόνο μία συσκευή για την διενέργεια αλκοτέστ! Στα Χανιά βρίσκεται ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) στον οποίο μόνο το 2024 έχουν χάσει την ζωή τους 41 άνθρωποι!

Την αποκάλυψη για το ένα και μοναδικό μηχάνημα για αλκοτέστ έκανε πρώτη η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη στην ΕΡΤ με αφορμή τον θάνατο ενός 18χρονου στα Χανιά. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ η δεύτερη συσκευή είχε βγει εκτός γιατί έπαθε βλάβη!

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γράφει:

«Τα ποτάμια αίματος που χύνονται στους δρόμους της Κρήτης (41 οι νεκροί, αμέτρητοι οι τραυματίες, μέχρι στιγμής  φέτος) οδήγησαν σε υποσχέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να τοποθετηθούν κολωνάκια σε σημεία του ΒΟΑΚ.

Όμως αναρωτιέται κανείς τι να πιστέψει όταν το κράτος δεν προχωρά στην αγορά συσκευών ανίχνευσης αλκοόλ (αλκοτέστ) στο αίμα των οδηγών το κόστος των οποίων (για επαγγελματικές συσκευές) ανέρχεται σε λίγες χιλιάδες ευρώ.

Όπως μας ενημέρωσε η ΕΡΤ τον Αύγουστο στο νομό Χανίων λειτουργούσε μόνο μία τέτοια συσκευή γιατί η δεύτερη που διαθέτει η Τροχαία είχε πάθει βλάβη και εστάλη για επιδιόρθωση.




Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με δηλώσεις των αξιωματικών της Τροχαίας τον Αύγουστο στο οδικό δίκτυο της Κρήτης κυκλοφορούσαν πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα αν αθροίσουμε αυτά των μονίμων κατοίκων, των επισκεπτών και τα ενοικιαζόμενα. Ο Αύγουστος επίσης είναι ο μήνας με μεγάλο αριθμό πανηγυριών και παρεμφερών εκδηλώσεων, γάμων κλπ. Μήνας μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, και όχι μόνο. Και πως ο νομός Χανιών (αναλογικά με τον πληθυσμό) είναι πρώτος σε θανατηφόρα τροχαία συμβάντα στην Κρήτη.

Οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες μέτρων αστυνόμευσης αποδεικνύονται τελικά ψευδεπίγραφες αφού όχι μόνο ο αριθμός υπηρετούντων  στις υπηρεσίες τροχαίας είναι ανεπαρκής, αλλά το ψηφιακό μας κράτος εστιάζει πως θα εισπράττει ηλεκτρονικά τα πρόστιμα αλλά όχι στο πως θα τοποθετήσει κάμερες ελέγχου παραβάσεων της κυκλοφορίας.

Τώρα όμως πληροφορούμαστε ότι ούτε αλκοτέστ δεν  θέλει να κάνει.

Στην Κρήτη το 2023 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ είχαμε συνολικά 32 θανάτους από τροχαίες συγκρούσεις. Στις 17 απ αυτές  είχαμε οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών. Αριθμός που υπερβαίνει όλα τα διεθνή στάνταρ συνεισφοράς αυτών των αιτίων σε τροχαίες συγκρούσεις.

Σ αυτό το νησί, σ αυτό το νομό τον Αύγουστο υπήρχε μόνο μία συσκευή αλκοτέστ!

Φυσικά ούτε συσκευή ανίχνευσης ουσιών στο δρόμο (ναρκοτεστ) δεν υπήρχε, όπως δεν υπάρχει σ ολόκληρη τη χώρα, όταν λειτουργούν στο σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών από το 2018 καταγράφοντας απίστευτα αποτελέσματα. Εδώ για λόγους που δεν εξηγούνται, παρόλο που το κόστος είναι πολύ μικρό και το όφελος πολύ μεγάλο, έξι χρόνια μετά «δεν μας ενδιαφέρει το θέμα».

Όλα αυτά βέβαια είναι σε απόλυτη αρμονία με την άρνηση της πολιτικής εξουσίας να αναπροσαρμόσει προς τα κάτω τα νόμιμα όρια συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα των οδηγών, όπως έχουν πράξει μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες  υιοθετώντας την μηδενική ανοχή, και να θεσπίσει ουσιαστικές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για όσους οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.




Για να μη τα λέμε όλα μαύρα, εκτιμούμε πάντως το γεγονός πως ο νομός από τον οποίο κατάγεται ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης στον τομέα οδική ασφάλεια και έχει αυτό το μαύρο χάλι που δύσκολα θα συναντήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας».

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Δείτε επίσης:

«Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» – Οργή και θρήνος στον συμβολικό αποκλεισμό του ΒΟΑΚ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This