Νιου Χάμσιρ: Σκληρή μάχη για ζωή δίνει 54χρονος που κόλλησε τρεις ιούς από μολυσμένα κουνούπια

Είναι θετικός στον ιό του Δυτικού Νείλου και σε δύο διαφορετικούς ιούς εγκεφαλίτιδας

Must Read

Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στο Νοσοκομείο Exeter ένας άνδρας από το Κένσινγκτον του Νιου Χάμσιρ, ο οποίος βρέθηκε ταυτόχρονα θετικός σε τρεις ιούς που μεταδίδουν τα μολυσμένα κουνούπια. Η είδηση για την κατάσταση της υγείας του κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου, εγείροντας προβληματισμό στις υγειονομικές αρχές, που εξετάζουν με προσοχή το φαινόμενο.

Όλα άρχισαν για τον 54χρονο Joe Casey πριν από σχεδόν ένα μήνα, όταν παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα ίωσης. «Τώρα έχει οίδημα (πρήξιμο) στον εγκέφαλό του και μετά βίας επαφή με το περιβάλλον», αναφέρει το CBS.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν, ο 54χρονος έχει αντισώματα σε τρεις ιούς που μεταδίδουν τα μολυσμένα κουνούπια. Πρόκειται για την εγκεφαλίτιδα των ιπποειδών τύπου Ανατολικής Αμερικής, τον ιό του Δυτικού Νείλου και την εγκεφαλίτιδα του Σαιντ Λούις. Εντούτοις, οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ποιος από τους τρεις είναι υπαίτιος για την παρούσα κατάστασή του.

Τεράστια τα ιατρικά έξοδα για την αποκατάστασή του

«Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είναι ένας μικρόσωμος άνδρας και το να τον βλέπουμε εδώ και τρεις εβδομάδες να μην μπορεί να μιλήσει, να κινηθεί, να επικοινωνήσει, είναι τρομακτικό», δήλωσε η κουνιάδα του, Angela Barker και συνέχισε: «Τον έχω σαν αδελφό μου. Σφίγγεται το στομάχι μου έτσι όπως τον βλέπω».

Ο άτυχος άνδρας είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η οικογένειά του εκφράζει την πεποίθηση πως θα χρειαστεί μακροχρόνια νοσηλεία και αποκατάσταση για να γίνει καλά. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται και τεράστια ιατρικά έξοδα, για τα οποία η οικογένειά του δημιούργησε σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων. Μάλιστα, η κοινότητά του την έχει κατακλύσει ήδη με προσφορές. «Ο Joe χρειάζεται φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο και πραγματικά χρειάζεται βοήθεια η οικογένειά του», συμπλήρωσε η κυρία Barker και κατέληξε:

«Να παίρνετε μέτρα, να ντύνεστε καλά και να φοράτε εντομοαπωθητικό. Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας και αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Να είστε προσεκτικοί και να λαμβάνετε τα απαιτούμενα μέτρα».

Είχε προηγηθεί ακόμη ένα φρικτό περιστατικό

Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό από νοσήματα που μεταδίδουν τα κουνούπια, που γίνεται γνωστό στο Νιου Χάμσιρ. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός άνδρα ηλικίας 41 ετών, του Steven Perry, από την εγκεφαλίτιδα των ιπποειδών.

Ο άνδρας νοσηλευόταν με σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών του Νιου Χάμσιρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This