Μπελέρης: «Είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού εδώ ο Ράμα, δεν υπάρχει καμία διάκριση των εξουσιών στην Αλβανία»

«Έχουν περάσει 16 μήνες, νιώθω μια λύτρωση που αυτή η ταλαιπωρία έφτασε στο τέλος της»

Must Read

Κάτι λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την αποφυλάκισή του ο Φρέντι Μπελέρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή και μίλησε για τον Έντι Ράμα, την αλβανική δικαιοσύνη και την επόμενη μέρα για την ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.




 

«Έχουν περάσει 16 μήνες, νιώθω μια λύτρωση που αυτή η ταλαιπωρία έφτασε στο τέλος της», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρρας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο δικαστικός του αγώνας συνεχίζεται, και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει σε όλες τις βαθμίδες της αλβανικής δικαιοσύνης.

Επιπλέον, τόνισε ότι ότι σκοπεύει να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μάλιστα, για τους πανηγυρισμούς μετά την την αποφυλάκισή του ο Φρέντι Μπελέρης σχολίασε πως «ο κόσμος είναι πράγματι πολύ συγκινημένος και περήφανος. Είναι ίσως από τις λίγες φορές στην ιστορία του που αυτός ο λαός νιώθει ότι δεν είναι μόνος του».

«Σε αυτόν τον αγώνα έχει μαζί την ελληνική κυβέρνηση, τον Έλληνα πρωθυπουργό, το σύνολο των ελληνικών κομμάτων, αλλά και τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

«Είναι ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων εδώ για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα στην περιουσία του, να ζει σε ένα κράτος-δικαίου, να γίνεται σεβαστό το δικαίωμά του στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δυστυχώς όλα αυτά είναι ζητούμενα στην Αλβανία του κυρίου Ράμα», είπε ο Φρέντι Μπελέρης.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «εγώ δεν είμαι εκδικητικός, θέλω η Αλβανία να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όμως να γίνει μέλος επειδή θα το αξίζει και όχι χαριστικά».

Για την κατάσταση στη Χειμάρρα, σχολίασε: «Έχουν ένα αίσθημα αδικίας οι συμπολίτες μου εδώ. Οι εκλογές της 4ης Αυγούστου ήταν μια φάρσα, όλο το παρακράτος ήταν εγκατεστημένο στη Χειμάρρα για να εκλεγεί ο εκλεκτός του κυρίου Ράμα».

«Είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού εδώ αυτός, τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης τον έχει προφυλακίσει χωρίς καν κατηγορία, ενώ ασφαλώς είναι σφιχταγκαλιασμένος και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία διάκριση των εξουσιών στην Αλβανία», συμπλήρωσε ο Μπελέρης.

Διαβάστε ακόμα: Βαγγέλης Τάβος: Ο άνθρωπος του Ράμα πρόδωσε την ομογένεια

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This