«Κίτρινη κάρτα» από την Κομισιόν στον Μητσοτάκη για τις απευθείας αναθέσεις

Η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει 28 δύσκολα προαπαιτούμενα προκειμένου να λάβει απρόσκοπτα την επόμενη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Must Read

Σε μπελάδες με την Κομισιόν βρίσκεται η κυβέρνηση «των αρίστων», καθώς οι Ευρωπαίοι φαίνονται έτοιμοι να πουν για δεύτερη φορά το περίφημο «the game is over» στην Αθήνα.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο δεν έχει μπει ο οικονομικός εκτροχιασμός, όπως το μακρινό 2008, αλλά το πάρτι των απευθείας αναθέσεων που έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα, η αλλαγή του πλαισίου των δημόσιων συμβάσεων αλλά και ο τερματισμός των απευθείας αναθέσεων ετέθησαν από τις Βρυξέλλες ως προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, θυμίζοντας εποχές Μνημονίων, όταν οι Ευρωπαίοι αντιμετώπιζαν τη χώρα σαν προτεκτοράτο.

Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες ζητούν από την Αθήνα να υπάρξουν διαφάνεια και ανταγωνισμός, καταπολέμηση της διαφθοράς, ψηφιοποίηση των διαδικασιών, εκπαίδευση των υπαλλήλων, αλλά και η δημιουργία μηχανισμών για την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των συμβάσεων, που μπορεί να βοηθήσουν στην ανίχνευση προβλημάτων και την έγκαιρη επίλυσή τους.

Έρχεται «Γολγοθάς»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», η Ελλάδα οφείλει να υλοποιήσει 28 δύσκολα προαπαιτούμενα προκειμένου να λάβει απρόσκοπτα την επόμενη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το ύψος της είναι 3,6 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1,3 δισ. ευρώ αφορά επιχορηγήσεις και τα 2,3 δισ. ευρώ είναι δάνεια.

Ωστόσο, η λίστα των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να υποβάλει το αίτημα και να τύχει αποδοχής, μοιάζει με «Γολγοθά», και εφόσον δεν επιδείξει ελαστικότητα η Κομισιόν δύσκολα θα εκταμιευτούν οι πόροι.

Για την αποκάλυψη αυτή τοποθετήθηκε και ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο ίδιος απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, αρκούμενος σε ένα γενικό σχόλιο περί των συμβάσεων, λέγοντας με τρόπο κυνικό πως, αν υπάρχει καταγγελία για συγκεκριμένο ζήτημα, θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Η διεφθαρμένη Ούρσουλα έβγαλε κίτρινη κάρτα στήν εγκληματική οργάνωση, γιατί δεν έκανε 100% αναθέσεις σέ “δικά” μας παιδιά, και άφησαν λίγα χρήματα νά ξεφύγουν. Χαχαχα. Πλάκα έχουν αυτοί και εσείς πού τά γράφετε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This