Πολιτικές «θυσίες» Κασσελάκη στον «βωμό» του Πολάκη

Η Κουμουνδούρου κρατά την ανάσα της προσπαθώντας ν' αποκρυπτογραφήσει αν ο Κρητικός θα θέσει θέμα ηγεσίας - Επίσης: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» το ερώτημα για τη διαγραφή Σπίρτζη

Must Read

Σε αναμμένα κάρβουνα κρατά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όσο καιρό δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του, ο Παύλος Πολάκης. Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει ό,τι μπορεί το τελευταίο διάστημα προκειμένου να εξευμενίσει τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος, όμως, επιβάλλοντας σαδιστικά το μαρτύριο της σταγόνας, δηλώνει «παρών και έτοιμος για όλα», αλλά χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς εννοεί.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου, εφημερίδα «δημοκρατία»

Το κωμικοτραγικό αποτέλεσμα είναι ολόκληρος ο μηχανισμός της Κουμουνδούρου να κρατά την ανάσα του προσπαθώντας ν’ αποκρυπτογραφήσει αν ο κατ’ ευφημισμόν «αψύς» Κρητικός θα προχωρήσει τις απειλές του και θα θέσει θέμα ηγεσίας ή αν σκοπεύει να επιβάλει τους όρους του και να κατοχυρώσει έναν αναβαθμισμένο ρόλο, ίσως και από τη θέση του γραμματέα. Χθες, στο νέο, ασαφές τελεσίγραφο που απέστειλε, περιέγραψε τον πυρήνα μιας πολιτικής πλατφόρμας.

Προηγουμένως, βέβαια, όπως σημειώνουν όσοι παρακολουθούν τον κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με την πρόταση μομφής, την οποία ανεμίζει απειλητικά στον αέρα εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Παύλος Πολάκης

Βάσιμες πληροφορίες, κάνουν λόγο για «παρασκηνιακά παζάρια» που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον κατευνασμό του βουλευτή, με το βάρος της διαπραγμάτευσης, όπως λέγεται, να έχει πέσει στη γραμματέα της Κ.Ο. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έχει καλές σχέσεις με τον τέως αν. υπουργό.

«Του κάνουν προσφορές» λέει στέλεχος, βλέποντας ότι ο Πολάκης θέτει θέμα «αλλαγών στην ηγεσία, προτείνοντας ουσιαστικά ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας», αλλά όχι αλλαγής ηγεσίας.

«Το πρόβλημά του είναι ότι αν δεν καταθέσει πρόταση μομφής ή δεν βάλει ζήτημα εκλογών, θα ξεφτιλιστεί στους δικούς του» επισημαίνουν κάποιοι στη «δημοκρατία».

«Ετσι κι αλλιώς, το “μπαμ” θα γίνει. Είτε στην Κ.Ε του Σαββατοκύριακου είτε στο συνέδριο» προβλέπουν άλλα στελέχη, οριοθετώντας χρονικά ένα πρωτοφανές πολιτικό ψυχορράγημα, που οδηγεί, εν μέσω απερίγραπτης γελοιότητας, σε βέβαιη διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε.

Πρωτοβουλία κινήσεων

Πρόδηλο είναι ότι ο Κασσελάκης θέλει να περιορίσει το πεδίο της μάχης στην Κ.Ε. ή στο συνέδριο. «Φοβάται να κατεβεί στη βάση» υποστηρίζει η «αντιπολίτευση», που προτείνει νέες εκλογές με προεδρική πρωτοβουλία. Ενδεικτική η χθεσινή δήλωση Γιαννούλη: «Θα βοηθούσε τον Κασσελάκη αν άνοιγε μόνος του θέμα εκλογών».

Σε αυτό το πλαίσιο, η εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά δήλωσε χθες, κυρίως για τον Πολάκη και δευτερευόντως για όσους αμφισβητούν τον πρόεδρο («87», Σωκράτης Φάμελλος, Νικόλας Φαραντούρης): «Είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε πρωτοβουλία εντός των κομματικών και συλλογικών οργάνων. Ολα τα θέματα και όλες οι ενστάσεις θα συζητηθούν στο πλαίσιο της Κεντρικής Επιτροπής και όλοι όσοι έχουν θεσμικά ή καταστατικά κάποιες ενστάσεις ή αντιρρήσεις μπορούν στην Κεντρική Επιτροπή να τις καταθέσουν. Πρέπει να δούμε, επίσης, αν υπάρχει άλλο ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο ή άλλη πολιτική πρόταση, γιατί δεν έχουμε δει».

Η ίδια παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία Τσίπρα – Κασσελάκη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Τσίπρας δεν καταδέχεται να απαντήσει στις απανωτές επιθέσεις Κασσελάκη και τον αφήνει να… ξεροψήνεται.

Στέφανος Κασσελάκης

Την ίδια ώρα, νέα πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μιας αριστερής προοδευτικής πλειοψηφίας με προγραμματική ενότητα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με συλλογή υπογραφών κάτω από πολιτικό κείμενο, που θα δημοσιευτεί στα μέσα της εβδομάδας και φαίνεται πως προσεγγίζει τις απόψεις ΤεμπονέραΚοτσακάΤσιόκα.

Η πρόκληση απευθύνεται σε κάθε πολίτη, συλλογικότητα, κίνημα ή κόμμα, ενώ το προσυπογράφουν στελέχη του ευρύτερου χώρου από όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Θα απευθύνεται παράλληλα και στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας – με μοναδική προϋπόθεση τον αντινεοφιλελεύθερο προσανατολισμό.

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» το ερώτημα για τη διαγραφή Σπίρτζη

Λίγες ώρες πριν από την -αντικειμενικά- κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχε παραπεμφθεί το θέμα Σπίρτζη με το ερώτημα της διαγραφής, ύστερα από σχετικό αίτημα μιας ετερόκλητης ομάδας 70 μελών του κόμματος, τα πράγματα κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.

Μια εισήγηση «σκληρή» που θα πρότεινε στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή τη διαγραφή του κορυφαίου στελέχους είναι βέβαιο ότι θα αποτελούσε θρυαλλίδα απρόβλεπτων εξελίξεων. Ίσως όχι τόσο μεγάλης έκτασης όσο προϊδέαζαν κάποιοι τις προηγούμενες μέρες, με δεδομένο ότι οι «87» αξίωναν να παύσει η πρωτοφανής για τα ειωθότα του κόμματος δίωξη του βουλευτή, αλλά σίγουρα εξαιρετικά αρνητικής για τον αλλοπρόσαλλο εδώ και μήνες ΣΥΡΙΖΑ που πλέει ολοταχώς ακυβέρνητος στην ξέρα.

Χρήστος Σπίρτζης

Αυτός είναι και ο λόγος, σύμφωνα με ορισμένους (dnews), που η Κουμουνδούρου δείχνει να επιλέγει την υποβάθμιση της υπόθεσης, αποφεύγοντας να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Σύμφωνα με μια βάσιμη εξήγηση, όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, εκδηλώνονται ισχυρές διαφωνίες στο εσωτερικό της Επιτροπής κατά της διαγραφής Σπίρτζη, που οδηγούν σε δεύτερες σκέψεις την ηγεσία.

Μέλη όπως ο Στέλιος Παππάς (ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πατέρας του Νίκου Παππά), ο Θόδωρος Καλογήρου, αλλά ακόμα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπενίσης, σύντροφος της Ρένας Δούρου, κ.ά. φαίνεται πως διατηρούν τις ενστάσεις τους, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διαγράφεται στέλεχος για κριτική που άσκησε στον πρόεδρο, όσο σκληρή κι αν ήταν, η οποία κινήθηκε εντός πολιτικού πλαισίου.

Ο Χ. Σπίρτζης με επιστολή-κόλαφο στην Επιτροπή καταγγέλλει ότι η διαγραφή του είναι αντικαταστατική και προαποφασισμένη, ενώ ασκεί άγρια κριτική στον Κασσελάκη, σχολιάζοντας στο τέλος ειρωνικά:

«Παρακαλώ για την αποστολή των στοιχείων που σας ζήτησα προκειμένου να σας απαντήσω στην ουσία της καταγγελίας των 70 μελών, ως τις 2 Σεπτέμβρη 2024, γιατί στις 3 Σεπτέμβρη πολλοί από τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιορτάζουμε την ίδρυση από τον Ανδρέα Παπανδρέου ενός νικηφόρου, πατριωτικού, αριστερού κινήματος που άλλαξε τη χώρα και την πορεία της».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αφου ρε Κασσελακη βλεπεις απο το 14,9 % των ευρωεκλογων και απο δυο δημοσκοπησεις , 10,5 % και 8,5 % οτι ο λαος δεν σε θελει γιατι δεν παραιτησε ? και κανε ενα δκο σου νεο κομμα να δουμε τι απηχηση εχεις στην κοινωνια .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This