Όλο και λιγότεροι Βρετανοί νιώθουν υπερηφάνεια για την ιστορία τους

Τα πορίσματα της έρευνας

Must Read

Μεγάλη πτώση σημειώνεται την τελευταία 10ετία στο ποσοστό των Βρετανούν που είναι περήφανοι για την ιστορία τους. Εξέλιξη που έπεται της φθίνουσας πορείας της κάποτε ηγέτιδας δύναμης του πλανήτη αλλά και της αλλοίωσης του εθνικού και κοινωνικού ιστού της χώρας.

Στην έρευνα του British Social Attitudes Survey υπήρξε μια εντυπωσιακή πτώση 22 μονάδων στο ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι είναι υπερήφανοι για την ιστορία της Βρετανίας, από 86% σε 64%, και μια πτώση 13 μονάδων σε εκείνους που δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να είναι πολίτες της Βρετανίας παρά οποιασδήποτε άλλης χώρας, από 62% σε 49%. Η ιστορία της Βρετανίας -ιδίως η συμπεριφορά της ως αυτοκρατορικής δύναμης, συμπεριλαμβανομένου του εξέχοντος ρόλου της στο υπερατλαντικό δουλεμπόριο- έχει τεθεί υπό πιο κριτική εξέταση τα τελευταία χρόνια.

Το βεβαρημένο ιστορικό μιας Αυτοκρατορίας, που έχει αιματοκυλήσει τον μισό πλανήτη και ευθύνεται για την καταπίεση εκατοντάδων λαών συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού, φαίνεται πως έχει αρχίσει να προκαλεί αποτροπιασμό και στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημαντική μείωση υφίσταται και η περηφάνια για τα οικονομικά επιτεύγματα και της πολιτική επιρροή του Η.Β καθώς η οικονομική και διπλωματική επιρροή της Βρετανίας στον 21ο πρώτο αιώνα δεν μπορεί να συγκριθεί με εποχές όπου οι Άγγλοι αποικιοκράτες επέβαλαν το δίκαιο τους σε όλο τον πλανήτη.

Παρά τα αισθήματα ενοχών που αισθάνονται οι Βρετανοί πολίτες για το παρελθόν τους τα δάκρυα δεν είναι αρκετά για τα εκατομμύρια θύματα του αγγλικού ιμπεριαλισμού μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες της Κύπρου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This