Τώρα big business και με… σημαία Λιβερίας στην ΕΡΤ!

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω ο... ταλαντούχος μάνατζερ Κωνσταντίνος Ζούλας - Υπάρχει εισαγγελέας για να ασχοληθεί με τις συμβάσεις;

Must Read

Εργασίες και με… ούγια Λιβερίας εκτελεί πλέον η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα, αφού, λίγο πριν φύγει ο «αρχηγός» για το νέο του πόστο στον Σκάι, ό,τι μπορεί να βολευτεί βολεύεται.

Ας μην αναφερθούμε στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος που προκηρύχθηκαν παραμονές Δεκαπενταύγουστου για συμβάσεις έργων πλήθους ειδικοτήτων αλλά και δημοσιογράφων.

Ας λησμονήσουμε και τις υπόγειες διασυνδέσεις «συμβασιούχων» που παρουσιάζονται με… διαφορετικά καπέλα στην πολύπαθη Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και παίρνουν διπλές δουλειές έναντι των ανταγωνιστών τους, εταιρίες δηλαδή που οι μέτοχοί τους δουλεύουν για το ίδιο έργο με διπλές συμβάσεις, άλλες για την εταιρία και άλλες για τα φυσικά πρόσωπα. Αποκαλύφθηκαν σε πρόσφατο εκτενές ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», χωρίς… να ιδρώσει κάποιο αυτί.

Ούτε λόγος και για τις αναθέσεις σε φίλους και ημετέρους. Μικροπράγματα…

Ας μη μιλήσουμε και για υπογραφές που δέσμευσαν την ΕΡΤ παραμονή αναχώρησης του κ. Ζούλα με παραγωγές πολύ υψηλής αξίας. Τώρα που φεύγει ο μεγάλος «αναμορφωτής», αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα και δεν χωρούν μικροψυχίες…

Θα σταθούμε μόνο λίγο στην «κληρονομιά» που αφήνει πίσω του. Τον τρόπο λειτουργίας και τη φιλοσοφία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που παραπέμπει σε πρακτικές εξωχώριων εταιριών Παναμά και άλλων τροπικών παραδείσων.

Ποια είναι η φιλοσοφία αυτή; Δεν απαιτούνται έλεγχοι για κανέναν και για τίποτα. Γιατί αν υπήρχαν κάποιοι έλεγχοι, τόσα ευτράπελα δύσκολα θα λάμβαναν χώρα.

Πάμε λοιπόν στα νέα «κατορθώματα»:

ΜΕ απόφαση της ΕΡΤ στις 22/7/2024 η εταιρία «Ντιτζικόμ Συλλογή Επεξεργασία Εκμετάλλευση Δεδομένων Υποστήριξη Οπτικοακουστικών Παραγωγών» έπειτα από αίτησή της εισήλθε και αυτή στο περίφημο Μητρώο Παρόχων Τηλεοπτικού Περιεχομένου.

Επειδή λοιπόν το περιβόητο Μητρώο της ΕΡΤ δέχεται, όπως φαίνεται, τους πάντες, ας μας εξηγήσει κάποιος πώς μια εταιρία με αρνητική καθαρή θέση 387.000 ευρώ με τζίρο 32.000 ευρώ και χρέη 213.000 ευρώ σε φόρους και 161.000 ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία -άγνωστο αν και πώς εξυπηρετούνται αυτά- μπορεί να παίρνει δουλειές από την ΕΡΤ, ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρία υπό την εποπτεία του Δημοσίου που αποτελεί τον μοναδικό της μέτοχο;

Κωνσταντίνος Ζούλας

Εταιρία χωρίς κεφάλαια 

Δηλαδή μια εταιρία χωρίς κεφάλαια, που έχει όλα τα παραπάνω χρέη, με ελάχιστο τζίρο παίρνει δουλειές από εταιρία με μέτοχο το Δημόσιο. Και εκτελεί όποιες εργασίες και ασφαλίζει η ίδια -όχι άλλη- το προσωπικό της και καταβάλλει εμπροθέσμως τις αμοιβές του. Όπως και να το δει κανείς, τα νούμερα δεν βγαίνουν

Το καλύτερο όμως σας το φυλάξαμε για το τέλος. Στην εταιρία αυτή 80 μετοχές (4%) κατέχει ένα φυσικό πρόσωπο. Και τις υπόλοιπες 1.920, δηλαδή το 96%, η εταιρία Escape Holding A.E. (όνομα και πράγμα…)

H συγκεκριμένη εταιρία Escape Holding A.E. βρίσκεται σε αναστολή καταχώρισης στο ΓΕΜΗ λόγω μη δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2022, ενώ πλησιάζει η εκπνοή της προθεσμίας δημοσίευσης και για τη χρήση 2023.

Μέτοχοι αυτής της εταιρίας, δηλαδή της Escape Holding A.E., που φιγουράρει ως «μαμά» εταιρία της Ντιτζικόμ, αφού κατέχει το 96% μετοχών της, είναι ένα σεβαστό πλήθος λιβεριανών εταιριών με έδρα την εξωτική Μονρόβια.

Η Escape Holding έχει κι άλλες θυγατρικές που εμφανίζει σε όσους ισολογισμούς έχει δημοσιεύσει, από τις οποίες άλλες δεν υπάρχουν καθόλου στο ΓΕΜΗ και άλλες έχουν αναστείλει εργασίες ή έχουν μπει σε εκκαθάριση εδώ και κάτι χρόνια! Και αυτό το εταιρικό σύμπλεγμα παίρνει δουλειές από το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΕΡΤ και του μεγάλου μεταρρυθμιστή της Κωνσταντίνου Ζούλα!

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι εσείς που σας κυνηγούν η Εφορία, οι τράπεζες και ο ΕΦΚΑ για ψύλλου πήδημα, εσείς που δεν παίρνετε φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα γιατί ξεχάσατε να πληρώσετε μισή δόση, μάλλον δυσκολεύεστε να αντιληφθείτε τον τρόπο που γίνονται οι δουλειές στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Υπάρχει εισαγγελέας για να ασχοληθεί με τις συμβάσεις; 

Μήπως ήρθε η ώρα κάποια εισαγγελική Αρχή να ασχοληθεί με τα πεπραγμένα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι δουλειές και εκτελούνται οι συμβάσεις;

Κατά προτίμηση, πριν ο μεγάλος μάνατζερ προλάβει και στρογγυλοκαθίσει στον πολύφερνο θρόνο του Σκάι όπου θα μπορεί ελεύθερα να εκτελεί τις ανορθόδοξες πρακτικές του, δεδομένου ότι το μαγαζί εκεί είναι ιδιωτικό και όχι θυγατρική της κρατικής ΕΡΤ.

Τι, όχι;

*πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This