Μήπως να τον… τιμωρήσουμε επειδή έσωσε την κοπέλα;

Η ελληνική κοινωνία θρηνεί σε κάθε γυναικοκτονία, αλλά όταν μία φορά βρίσκεται ένας άνθρωπος και αποτρέπει το έγκλημα, έρχεται μια «ευαίσθητη» μερίδα της να τον… κατηγορήσει, γιατί «χρησιμοποίησε βία» προκειμένου να αποτρέψει τον θύτη

Must Read

Είναι σημαντικές οι πολιτικές εξελίξεις, ειδικά όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα μου επιτρέψετε να επιστρέψω στο θέμα που απασχόλησε την επικαιρότητα πριν από λίγες ημέρες, όταν ένας 39χρονος έσωσε από βιασμό 20χρονο κορίτσι στη Σαλαμίνα.

Και τούτο επειδή υπάρχουν στιγμές που η υποτιθέμενη «σύγχρονη» ελληνική κοινωνία σε εκπλήσσει τόσο αρνητικά με τις «λογικές» της, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα ιδιότυπο… politically correct, ενίοτε σοκαριστικό σε σχέση με την πραγματικότητα. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με τα social media και ενίοτε με τα ΜΜΕ, μπορεί πραγματικά να σε στείλουν ορισμένοι για ζουρλομανδύα.

Στον άνθρωπο που ΕΣΩΣΕ την κοπέλα από τον επίδοξο βιαστή της ασκήθηκε από κάποιους κριτική (!), η οποία επεκτάθηκε και τηλεοπτικά, ως «σοβαρός προβληματισμός», επειδή, λέει, «χρησιμοποίησε βία»! Αναρωτήθηκαν, μάλιστα, γιατί δεν αρκέστηκε να καλέσει την Αστυνομία!

Για το δεύτερο την απάντηση έδωσε το θύμα: «Η Αστυνομία έκανε να έρθει μία ώρα και δέκα λεπτά, από τη στιγμή που την καλέσαμε. Μας ειρωνεύτηκαν και από πάνω, λέγοντάς μας: “Τι να κάνω; να πετάξω;” Είχα βιώσει αυτό το σοκ και η Aστυνομία αργούσε τόσο πολύ να έρθει».

Κανονικά, λοιπόν, για τους «ευαίσθητους» πολίτες και δημοσιογράφους ο άνθρωπος που έσωσε την κοπελιά θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί στον θύτη λέγοντάς του: «Σας παρακαλώ, αγαπητέ. Μήπως θα μπορούσαμε να αφήσετε ήσυχη την κυρία; Παρακαλώ πολύ, μην τη βιάσετε. Εχουμε καλέσει την Αστυνομία και κάποια στιγμή θα έρθει. Μέχρι τότε, θα μπορούσατε να είστε πιο ήρεμος; Αφήνετε, εάν θέλετε, το μαχαίρι στην άκρη; Σας ευχαριστώ πολύ».

Κάπως έτσι θα περίσσευε η… ευγένεια και απλά θα μεγάλωνε η λίστα με τα θύματα. Για να κλαίνε έπειτα από πάνω της τα κανάλια.

Το 20χρονο κορίτσι στάθηκε πολύ τυχερό, γιατί σώθηκε την τελευταία στιγμή χάρη στην παρέμβαση του 39χρονου άνδρα. Αντίθετα με τη Μυρτώ, που ακόμα υποφέρει, αντίθετα με την 28χρονη που δολοφονήθηκε έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αντίθετα με τόσες γυναίκες που έπεσαν θύματα δίχως να προλάβει κάποιος να τις σώσει.

Η ελληνική κοινωνία θρηνεί σε κάθε γυναικοκτονία, αλλά όταν μία φορά βρίσκεται ένας άνθρωπος και αποτρέπει το έγκλημα, έρχεται μια «ευαίσθητη» μερίδα της να τον… κατηγορήσει γιατί «χρησιμοποίησε βία» για να αποτρέψει τον θύτη. Λες και γνωρίζουμε κάποιον επίδοξο βιαστή στον οποίο απευθύνεσαι στον πληθυντικό για να τον πείσεις να μη βιάσει, να μη σκοτώσει!

Είμαι, ειλικρινά πολύ περίεργος: Οσοι χρησιμοποίησαν αυτήν την επιχειρηματολογία «επιπλήττοντας» τον 39χρονο έχουν παιδιά; Εχουν επιχειρήσει ποτέ να μπουν στη θέση των κοριτσιών που κακοποιήθηκαν ή των οικογενειών τους; Μπήκαν μήπως στη θέση της 20χρονης κοπέλας, η οποία άκουγε τον τύπο να της φωνάζει με το μαχαίρι στα χέρια πως, αν δεν υποκύψει στις άρρωστες ορέξεις του, θα τη σφάξει;

Προφανώς, θα τους… έπεισε η «αιτιολογία» του δράστη, ότι πέρασε την κοπέλα για μία πρώην σχέση του! Μάλιστα, δηλαδή, εάν ήταν πρώην σχέση του… θα είχε δικαίωμα να την απειλήσει με μαχαίρι και να τη βιάσει;

Πραγματικά, είναι να τρελαίνεσαι όταν έπειτα από όοολα αυτά, υπάρχουν πολίτες εκεί και έξω αλλά και δημοσιογράφοι που εκφράζουν «σοβαρό προβληματισμό» γιατί ο 39χρονος έκανε ό,τι θα έπραττε η συντριπτική πλειονότητα βλέποντας ένα κορίτσι να κινδυνεύει.
Τα «politically correct» σε αυτές τις περιπτώσεις μεγαλώνουν τη λίστα των θυμάτων. Αντίθετα, το «παραδοσιακό καταχέριασμα» σώζει ζωές και πιθανώς αποτρέπει μιμητές. Γιατί η καθημερινότητα, δυστυχώς, είναι ζούγκλα, όχι… πληκτρολόγιο και social!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Γερμανία και η έκπληξη από τους «Financial Times»

Από τις εκλογές στα δύο κρατίδια της Γερμανίας -τη Θουριγγία και τη Σαξονία-, όπου η Εναλλακτική για τη Γερμανία...

More Articles Like This