Ο Χατζηδάκης αντί να κάνει τη δουλειά του προσπαθεί διακαώς να εξαπατήσει τους Έλληνες

Καταρρίπτουμε ένα προς ένα τα ψέματα Χατζηδάκη

Must Read

Η δήθεν οργισμένη ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού που εάν είχε την ελάχιστη αίσθηση αξιοπρέπειας θα είχε εγκαταλείψει την πολιτική και το δημόσιο βίο μετά τα εθνικά εγκλήματα που έχει διαπράξει, αποτελεί μνημείο ψεύδους, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας με μοναδικό σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.

Ο κύριος Χατζηδάκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «ουδέποτε υποσχέθηκε πως θα μας κάνει Ελβετία», επιτίθεται όμως σε όλους όσους θεωρούν ότι η Ελλάδα απομακρύνεται ραγδαία από την Ευρώπη και κατακρημνίζεται σε οικονομικά μεγέθη αφρικανικής χώρας.

Παράλληλα προσθέτει ότι «εκλεγήκαμε, με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, για να βελτιώσουμε όσο περισσότερο γίνεται την κατάσταση. Και σήμερα μπορούμε να πούμε – κι όποιος θέλει ας επιχειρήσει να το διαψεύσει – ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια πάει μπροστά με ταχύτητα που, αν δεν είναι η μεγαλύτερη, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27»!

Εάν όμως μελετήσουμε τις υποτιθέμενες πρωτιές που ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παραθέτει, διαπιστώνουμε πως συγκρίνει το παρόν με το βάραθρο των προηγούμενων ετών της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Μέθοδος που παραπέμπει στην διαβόητη ομιλία του Τζίμι Κάρτερ, λίγο πριν καταστραφεί ολοσχερώς η αμερικανική οικονομία.

Ήταν Ιούλιος του 1979, όταν ο Τζίμι Κάρτερ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, εκφώνησε την συγκεκριμένη ομιλία, με την οποία μετέθετε τις δικές του ευθύνες για τα άθλια οικονομικά πεπραγμένα της κυβέρνησης του στην …ψυχολογία της κοινωνίας, κάνοντας λόγο για «κρίση αυτοπεποίθησης». Όπως ακριβώς σήμερα, ο Κωστής Χατζηδάκης κάνει λόγο για «εθνικό μοιρολόι»…

Η ομιλία αυτή λειτούργησε προσωρινά υπέρ του Κάρτερ στις δημοσκοπήσεις. Η εξέλιξη αυτή όμως ήταν απόλυτα εφήμερη.

Και τότε, ο Τζίμι Κάρτερ είχε παραθέσει 10 σημεία «αισιοδοξίας» για την αμερικανική οικονομία, τα οποία όμως λίγο αργότερα αποδείχτηκαν πομφόλυγες, με αποτέλεσμα την εκλογική που συντριβή.

Όπως ακριβώς σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης παραθέτει τα σημεία βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας, αποκρύπτοντας όμως ότι συγκρίνει το παρόν με το πρόσφατο καταστροφικό παρελθόν της ίδιας της κυβέρνησης του. Γράφει συγκεκριμένα:

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ε.Ε.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην ποσοστιαία αύξηση του όγκου επενδύσεων.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στη μείωση του λόγου δημοσίου χρέους ως προς ΑΕΠ.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην αύξηση μεριδίου στις παγκόσμιες εξαγωγές αγαθών.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση στην αύξηση επιπέδου ανταγωνισμού, όπως αυτό ορίζεται και μετριέται από τον ΟΟΣΑ.

– Η Ελλάδα είναι στην 1η θέση όσον αφορά τη μείωση της διαφοράς απόδοσης (spread) έναντι του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου».

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

– Η Ελλάδα παρέχει χαλκευμένα στοιχεία για την ανεργία, καθώς τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχουν τεράστια διαφορά από τα στοιχεία της ΔΥΠΑ. Παραταύτα, η χώρα μας παραμένει στον πάτο της Ευρώπης, ειδικά στην ανεργία των νέων.

– Η Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης στις επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, που αποτελούν την πραγματική εικόνα των παραγωγικών επενδύσεων μίας χώρας.

– Η Ελλάδα είναι η πιο χρεωμένη χώρα στην Ευρώπη και η δεύτερη πιο χρεωμένη χώρα στην υφήλιο.

Η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση της Ευρώπης, όσον αφορά το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών.

– Η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση των κρατών – μελών του ΟΟΣΑ όσον αφορά την αγοραστική δύναμη.

– Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης, της οποίας τα κρατικά ομόλογα δεν διέπονται από το εθνικό, αλλά από το βρετανικό δίκαιο!

Πέραν των προπαγανδιστικών μυθευμάτων Χατζηδάκη, μία ματιά στις τελευταίες εκθέσεις της Γιούροστατ και του ΟΟΣΑ, αρκούν για να τεκμηριώσουν ότι η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη δεν είναι πλέον ευρωπαΐκή, αλλά αφρικανική οικονομία.

Απλώς ο κύριος Χατζηδάκης θεωρεί ότι οι χρήστες του Facebook δεν είναι σε θέση να διαβάσουν μία έκθεση διεθνούς οργανισμού και αρκούνται στην τηλοψία του ΣΚΑΪ και στην ανάγνωση υπουργικών μανιφέστων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Επαγγελματίας πολιτικός άεργος και ψεύτης,δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του καί παρ’όλα αυτά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Από όποιο υπουργείο πέρασε φεύγοντας άφησε πίσω του αποκαιδια. Ένα ακόμη παιδί του κομματικού σωλήνα. Απορώ πως αυτός ο άνθρωπος συνεχίζει να εκλέγεται,και απορώ μ’ αυτούς που τον ψηφίζουν εάν καταλαβαίνουν ποιον ψηφίζουν. Αυτός ξεπούλησε τη ΔΕΗ και χάρισε την Ολυμπιακή και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν έχουμε εθνικό αερομεταφορέα, να τον χαίρονται όσοι τον ψηφίζουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This